Pe paginile de Internet ale diverselor grupuri de studenti politehnisti circula de ceva vreme zeci de mesaje care exprima nemultumirea fata de universitatea lor. Finalitatea acestor mesaje este greva de amploare care va avea loc miine, incepind cu ora 12, in fata rectoratului universitatii de pe strada Constantin Daicoviciu.

Potrivit mai multor studenti, protestul lor a primit deja si acordul Primariei, astfel ca la manifestare sint asteptati citeva sute de tineri. Pina una-alta, campusurile Observator si Marasti roiesc de fluturasi care ii indeamna pe studenti sa ia parte la „protestul lor“.

Sub deviza „Nu tac!“, manifestarea va incerca sa-i determine pe reprezentantii conducerii Universitatii Tehnice (UTCN) sa dea ascultare problemelor cu care se confrunta propriii studenti. Miscarea este sustinuta si de Organizatia Studentilor din cadrul Universitatii Tehnice.

Printre problemele cu care miile de studenti ai UTCN se confrunta, potrivit spuselor unor reprezentanti ai acestora, care doresc sa ramina anonimi, se regasesc modificarea taxelor anuale de studiu si contractele de studii care se modifica ulterior semnarii.

Studentii mai cer transparenta in privinta cheltuirii fondurilor facultatii, mai multe locuri in camine, dar si „sa fim priviti ca oameni, si nu ca cifre“.

Cit despre manifestarea propriu-zisa, mai multe mesaje de pe grupurile de discutii sustin ca aceasta va fi o premiera in tara. In loc de deja traditionalul „Hotii! Hotii!“, studentii vor avea parte de „un adevarat team-building“. „Vor veni colegi de-ai vostri care vor cinta la chitara, putem face bodypainting si concursuri. Ne vom distra si ne vom imprieteni“, se arata intr-unul dintre mesaje.

Adauga comentariu adauga comentariu Trimite unui prieten trimite articolul prin e-mail Versiune printabila versiune printabila

Comentarii

sa nu uitati de mita

eu zic ca daca tot faceti greva,sa remarcati si faptul ca mita e in floare in caminele din obs,mai ales in caminul 4.stiati ca studentele de la babes sunt cazate inaintea celor de la poli?si se mira lumea ca nu mai sunt locuri.corect si normal ar fi sa fie cazate toate politehnistele,cele de la plata,cele cu restanta ,nu conteaza,si apoi daca raman locuri sa fie cazate cele de la alte

facultati.dar cum mita e in floare,administratoarea e foarte primitoare de euroi si cazeaza foarte multe de la alte facultati.alte studente au si renuntat sa mai ''lupte'' pt un loc in cam 4.eu zic sa mentionati si chestia asta.SA TRAIM BINE!