Cei patru se deplasau de la aeroportul din Budapesta spre Romania pe autostrada M0 din Ungaria. In plina zi, autoturismul, condus regulamentar de Virgil Vintan, pe directia de mers Budapesta - Seghed, pe banda 2, a fost lovit din spate de un TIR si aruncat pe banda 1, unde a fost lovit de un alt TIR si aruncat din nou pe banda 2, sub rotile din spate ale autocamionului care l-a lovit initial.

Autoturismul a fost din nou aruncat pe banda 1, unde a fost lovit de un autocamion care transporta ciment. In urma coliziunilor in lant, autoturismul condus de Ioan Virgil Vintan si camionul care transporta ciment au luat foc, arzind complet. Cei patru nu au avut nici o sansa de a scapa cu viata din tragicul accident.

Conform unor surse neoficiale, autocamionul care a ars ar fi fost de fapt incarcat cu combustibili, iar alte informatii vorbesc despre doi barbati, pasageri ai masinii inmatriculate in Romania. Nici una dintre aceste date nu au fost confirmate in mod oficial.

Soc

Vestea a cazut ca un traznet intre colegii de serviciu a celor doi. Angajatii Primariei din Alba Iulia l-au cunoscut pe Virgil Vintan ca pe un om plin de viata, tot timpul bine dispus. “Angajatii din primarie sint profund indurerati de tragedia pierderii colegului Virgil Vintan. Intre noi vestea a cazut ca un traznet. Virgil a fost un bun profesionist, dar mai ales un bun coleg.

Sintem alaturi de familiile indoliate in aceste clipe de grea suferinta si ne rugam ca Dumnezeu sa ii odihneasca in pace”, a declarat cu vocea gituita de lacrimi, purtatorul de cuvint al primariei Alba Iulia, Dorin Sava.

”Este o tragedie greu de descris in cuvinte. A fost un soc pentru noi si sintem alaturi de familii. Vreau sa spun ca drumul unde s-a intimplat tragedia este criminal de-a dreptul. Nu este primul astfel de caz si ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma pentru autoritatile maghiare.

Este tragic ca a trebuit sa se intimple asta unui coleg de al nostru ca sa ajungem la aceasta concluzie”, a adaugat primarul Mircea Hava.

Sanda Vintan era angajata pe postul de consilier juridic in cadrul Prefecturii Alba. Despre ea colegii spun ca era foarte linistita si prietenoasa. “E o tragedie care a indoliat Institutia Prefectului si a indurerat intreg judetul. As indrazni sa spun ca, personal, sint mult mai afectat de aceasta disparitie prematura a familiei Vintan.

O cunosteam pe Sanda, colega mea din prefectura, de mai bine de 17 ani, am facut citiva ani naveta impreuna la Zlatna, si imi este greu sa cred ca nu mai este printre noi. Sincere condoleante familiei si Dumnezeu sa ii ierte si sa ii odihneasca in pace”, a reusit cu greu sa isi exprime trairile subprefectul de Alba, Clement Negrut.

Nu au avut nici o sansa

Din cite se pare, fata cea mare a familiei Vintan era plecata in Franta, unde beneficia de o bursa de studii, si tocmai vineri aceasta trebuia sa isi serbeze ziua de nastere. Putinele rude pe care le avea familia Vintan la Alba Iulia au aflat cu intirziere teribila veste, cunoscutii incercind in acest fel sa ii protejeze.

Conform informatiilor oficiale, accidentul rutier s-a produs in jurul orei 17.00, pe Autostrada M0, la kilometrul 10. Corpurile neinsufletite ale celor patru victime romane ale accidentului au fost depuse la morga din localitatea Szigetszentmiklas - o suburbie a capitalei Ungariei. Dupa toate formalitatile de rigoare, familia Vintan va fi trimisa spre casa.

Dumnezeu sa ii odihneasca!