Totodata, sumele din buget au fost reimpartite pentru a se putea acoperi necesitatile urgente.

Sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale au adus un plus de 68.000 de lei. Alte 15.000 au venit din defalcarea Taxei pe Valoare adaugata, iar 55.000 reprezinta aportul adus de veniturile proprii ale unitatilor de invatamint din Alba Iulia. In fine, Caminul pentru Persoane Virstnice din resedinta de judet a adus la buget 11.000 de lei noi.

Cu plus la reimpartirea banilor

Pentru a putea echilibra balanta cheltuielilor cu cea a veniturilor, comisia de specialitate din cadrul administratiei locale a hotarit ca banii proveniti in urma rectificarii sa fie impartiti intre domeniile care au cea mai mare nevoie. Consilierii au votat ca 10.000 de lei sa fie alocati pentru asigurarea bunurilor si serviciilor necesare in domeniul de ordine publica si siguranta nationala.

Pentru sistemul de invatamint local au fost alocati 580.000 de lei, suma necesara fiind strinsa cu greu de catre administratie de pe urma profitabilitatii altor domenii. Cu peste 1.600.000 de lei au fost suplimentate fondurile indreptate spre cultura, recreere si religie, alte aproximativ 100 de mii fiind redirectionate spre capitolul asigurari si asistenta sociala.

Transporturile locale au primit prin votul consilierilor o suplimentare bugetara de 1.495.000 de lei in vreme ce pentru locuinte, servicii si dezvoltare publica administratia s-a folosit de 700.000 de lei proveniti din imprumuturi.

Cu minus la rectificare

Nu toate domeniile au avut parte de plusuri la aceasta rectificare. Astfel, administratia a considerat ca exista alte solutii pentru domenii ca energia si combustibilii, administrarea patrimoniului local sau cadastrul si agricultura. In acest sens au fost rectificate negativ bugetele respectivelor sectoare.

Cu 1.000.000 de lei a fost scazuta alocatia pentru combustibili si energie iar 1.472.000 au fost luati de la serviciul public al administrarii patrimoniului local, pentru a acoperi alte cheltuieli urgente.

Reprezentantii administratiei au reusit insa cu ajutorul investitiilor inteligente si a creditelor contractate sa mentina un echilibru normal intre toate aceste domenii si astfel sa mentina municipiul in zona solvabilitatii, asa cum au constatat in repetate rinduri si organele fiscale.