Corneliu Manuel SARBU corneliu.sarbu@monitorulab.ro

Incendiul a izbucnit in partea din spate a camionului in jurul orei 2.30, in timpul deplasarii pe Drumul National 1 pe directia, Dej - Sibiu, in localitatea Cilnic. Soferul, Florian Rus in virsta de de 31 ani, din municipiul Dej, a observat, in oglinda retrovizoare, un incendiu in partea din spate a autoutilitarei. “Nu stiu ce s-a putut intimpla.

Mergind pe drum am vazut in oglinda retrovizoare ca ies flacari de undeva din spate. Nu imi pot explica ce s-a intimplat si de unde s-a aprins. Probabil ca de la instalatia electrica, pentru ca v-am spus ca o inceput in spate. Am vazut si am tras pe dreapta.

Altceva nu stiu ce sa va spun”, a declarat socat Florin Rus, soferul autocamionului, in timp ce pomipierii se chinuiau sa stinga ce mai ramasese din caroserie.

Lupta cu flacarile

Dupa ce soferul a oprit pe partea dreapta a carosabilului, intreg autovehiculul a fost cuprins rapid de flacari. Incendiul a fost alimentat de incarcatura formata din hartie si materiale plastice, si de prelata din cauciuc. La fata locului s-au deplasat de urgenta lucratori din cadrul Serviciului Politiei Rutiere a Judetului Alba si 3 autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Circulatia pe Drumul National 1 a fost interupta aproximativ o ora si 30 de minute, timp in care pompierii au reusit cu greu sa lichideze flacarile. “Am fost solicitati sa intervenim in cazul unui atocamion care s-a aprins pe DN 1. Am reusit sa stigem flacarile dar nu am reusit sa salvam prea mare lucru din incarcatura. Incendiul a fost foarte puternic din cauza materialelor transportate.

Continuam acum cercetarile pentru a stabili cauzele exacte care au provocat incendiul ”, a declarat, la putin timp dupa anihilarea focarului, comandantul Dan Mircea - seful detasamentului de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Alba. Din fericire nu au fost inregistrate victime omenesti.