Bluzele sa nu lase buricul la vedere. Piercing-urile si tatuajele sunt interzise in zonele expuse ale corpului. La fel si imbratisarile cu tenta sexuala sau sarutarile. Acestea sunt doar cateva din regulile impuse elevilor.

Profesorii sustin ca regulamentul de ordine interioara, care trebuie sa existe in fiecare scoala, va fi stabilit in colaborare cu elevii si parintii, iar deocamdata se afla in stadiul de proiect.

In actualele forme ale regulamentelor elevilor li se recomanda “tinute decente”. Scolarii si gimnazistii de la Scoala “Toma Caragiu” sunt obligati sa vina la scoala in uniforma. Camasa alba si vesta albastra. La Scoala de Arte si Meserii, elevii trebuie sa aiba, de asemenea, camasa alba si ecuson.

Copiii nu au voie cu telefoane mobile in timpul orelor, iar de fumat nici nu se pune problema. “Nu poti exmatricula un elev, pentru ca invatamantul este obligatoriu timp de 10 ani. Dar il poti avertiza si, daca nu isi revizuieste comportamentul, risca scaderea notei la purtare si chiar mutarea la alte clase sau scoli”, explica directorul institutiei, prof. Mircea Stan.

De remarcat este faptul ca daca aceste regulamente sunt respectate in scolile gimnaziale, la liceu situatia este de necontrolat. Multi dintre liceeni vin regulamentar la scoala dar pleaca acasa intr-o tinuta indecenta: cu buricele goale si tatuajele si piercingurile la vedere. Nici in ceea ce priveste machiajele stridente nu s-a rezolvat in vreun fel situatia.

Elevii de la grupurile scolare “Toma Socolescu” si “Energetic” se lauda cum mult prea scumpele lor telefoane mobile le ofera distractia ora de ora, cand isi obliga profesorii sa asculte manele.