De partea fotbalistilor

Revenirea lui Victor Rosca pe banca turdenilor ramine problematica

Conflictul de la Turda si-a consumat ieri un nou episod. Dupa ce mai multi jucatori au refuzat sa se prezinte la antrenamentele conduse de Victor Rosca, in semn de solidaritate fata de trimiterea lui Codrut Ciobanu la echipa a doua, oficialii clubului turdean s-au intilnit pentru a lamuri situatia.

De o parte a baricadei, primarul Tudor Stefanie si tehnicianul Rosca, de cealalta, presedintele Dorel Corpodean, sustinut de majoritatea jucatorilor. Corpodean i-a reprosat primarului faptul ca nu era consultat in legatura cu evenimentele de la echipa, toate deciziile fiind luate intre edil si tehnician.

„La club era, practic, o colaborare intre domnul primar si Victor Rosca, iar eu, in calitate de presedinte, eram dat la o parte. Jucatorii nu au mai suportat nici ei metodele de pregatire. In orice caz, i-am calmat, iar acum vor fi antrenati de Alexandru Nistor pentru o perioada, care va ramine la echipa daca va avea rezultate.

Daca nu ma implicam in acest conflict, formatia era in pericol sa se desfiinteze, fotbalistii fiind hotariti sa nu mai revina“, a declarat pentru monitorul Corpodean.

Rosca, amenintat

Antrenorul Victor Rosca are, insa, o parere diferita de cea a presedintelui Corpodean in legatura cu situatia actuala a echipei. „Totul a pornit dupa ce l-am trimis pe Ciobanu la echipa a doua.

In semn de protest, mai multi fotbalisti au refuzat sa se mai prezinte la antrenamente, asta, probabil, cu sustinerea presedintelui Corpodean“, a explicat tehnicianul, care a indicat un grup de influenta in cadrul formatiei Ariesul, responsabil cu izbucnirea scandalului: „Exista multi jucatori care s-au solidarizat cu revolta de frica celorlalti, mai vechi la echipa.

As putea spune ca la Ariesul nu exista spirit de echipa, ci unul de gasca. Dovada ca pe parcursul sezonului trecut s-au schimbat patru antrenori“. De asemenea, Rosca a mai dezvaluit ca a primit telefoane si mesaje de amenintare dupa decizia sa de a-l pedepsi pe Ciobanu, insa nu le-a dat importanta.

Acesta a mai expus si cauza care a dus la racirea relatiilor dintre el si presedintele Corpodean, cel mai vehement contestatar al sau in acest moment: „Problema cu domnul Corpodean a venit ca urmare a sistemului de joc pe care il practic, un 3-4-3 modern, care a dat satisfactie in primele etape.

Dupa un timp, jucatorii mi-au spus ca nu le mai convine si ca vor sa joace 4-4-2, deoarece asa sint obisnuiti, iar presedintele le-a luat partea. In orice caz, eu nu voi ceda in fata nimanui, nu voi permite nimanui sa imi dicteze ce sa fac“, a conchis tehnicianul, care a parasit echipa pina la solutionarea crizei.

Victor Rosca:

„Codrut Ciobanu0 mi-a spus, odata, la cabine: «La Ariesul, nu antrenorul schimba echipa, ci jucatorii schimba antrenorul». Asta, cred eu, explica situatia actuala.“