Tot in acest sens a fost constituita o comisie de evaluare a cererilor de exprimare a interesului si a fiselor de prezentare a firmelor si activitatii lor economice.

Corneliu Manuel SARBU corneliu.sarbu@monitorulab.ro

“Dezvoltarea economica trebuie sustinuta de catre autoritatea publica locala din municipiu, in acord cu prerogativele prevazute in normele legale referentiale pentru domeniul propriu de activitate.

O componenta importanta a acesteia este oferirea unor facilitati investitionale - teren, utilitati, atragere de fonduri externe in baza unor parteneriate publice-private, activitati de promovare comune, potentialilor investitori care doresc sa isi deschida sau sa isi dezvolte o afacere in municipiul Alba Iulia”, se arata in raportul de specialitate care i-a convins pe alesii locali din municipiul Alba Iulia sa isi exprime votul favorabil.

Motivatii

Pe linga motivatiile legale, decizia Consiliului local a avut la baza si necesitatea stimularii cresterii gradului de ocupare a fortei de munca in activitati economice performante si motivante prin incurajarea unor politici de atragere a investitorilor romani si straini.

Comisia de specialitate a avut in vedere si importanta cresterii gradului de absortie a fondurilor europene de catre agentii economici si autoritatile publice locale. Una peste alta, in ceea ce priveste decizia de prelungire a termenului de depunere a documentelor, a contat foarte mult numarul extrem mare de solicitari si seriozitatea celor depuse pina in prezent.

Conform declaratiilor oficiale, la aceasta ora suprafata pusa la dispozitia investitorilor de catre administratie are un grad de interes foarte ridicat, iar o concurenta reala in acest sens nu poate fi decit benefica.