Dupa motiunea de cenzura, in PD se numara exclusii. Liviu Nistoran si Radu Tarle au pierdut statutul de membri ai Partidului Democrat. Emil Boc afirma ca decizia a fost luata deoarece cei doi nu au votat motiunea impotriva guvernului Tariceanu.

Emil Boc sustine ca decizia de excludere a celor doi parlamentari este perfect democratica. Fiecare membru poate sa-si exprime opinia pana se ia o decizie colectiva. Dupa acest moment intra in functie disciplina de partid.

Potrivit legii, Liviu Nistoran si Radu Tarle nu vor pierde si statutul de deputati. Acestia vor fi insa considerati parlamentari independenti.

Adversarul PSD: vampirismul

Reprezentantii grupului de la Cluj sunt mai putin radicali decat democratii. Vasile Puscas considera ca liderii PSD ar trebui sa nu ia decizii pripite, ci "sa se retraga intr-un loc linistit, dar nu la Bran, pentru ca acolo locul e bantuit de vampirism politic".

Potrivit fostului negociator sef cu Uniunea Europeana prioritatea social democratilor nu este vendetta din interiorul partidului, ci castigarea cat mai multor fotolii in Parlamentul European.