La doar citeva ore mai tirziu, corpurile neinsufletite ale celor patru au ajuns acasa fiind depuse la capela Cimitirului Eroilor, unde au ramas pina la inmormintare.

Momentul de reculegere din holul Primariei a fost unul dureros pentru toti cei din administratia locala. Citeva zeci de oameni il asteptau parca pe colegul lor sa se intoarca la birou, iar linistea devenea din ce in ce mai apasatoare. Colegii stiau ca peste numai citeva ore familia Vintan va ajunge pentru ultima oara acasa.

Accidentul rutier in care cei patru si-au pierdut viata a avut loc vinerea trecuta si s-a produs pe Autostrada M0, la kilometrul 10. “Ne-au spus de la politie ca a fost un accident in care au fost implicate trei tiruri si o masina mica. De vina ar fi fost un sofer de tir care nu a apucat sa frineze sau nu a frinat la timp si i-a lovit din spate.

Pe urma s-a iscat un carambol si ...”, a incercat sa povesteasca Ioan Vasiu, unul dintre prietenii familiei Vintan, care i-a insotit pe ultimul drum spre casa.

Fara probleme

Corpurile neinsufletite ale celor patru victime romane au ajuns in Alba Iulia in cursul noptii trecute, in jurul orei 4.00. Sicriele au fost duse in capela Cimitirului Maieri, iar astazi urmeaza sa fie inmormintate. Daca in urma cu o saptamina soseaua a devenit un sicriu pentru familia Vintan, ultimul drum spre casa a fost mult mai linistit.

Alexandru SIntimbrean

“Nu am avut nici un fel de probleme. Am fost ajutati de consul, de politie si autoritati. Nu am avut probleme nici la granita, nici pe drum. Toti stiau despre ce este vorba”,

a declarat cu greu fratele Sandei Vintan. Seful Biroului de Informatica al Primariei Alba Iulia, Virgil Vintan, sotia sa, Sanda Vintan, angajata pe postul de consilier juridic al prefecturii Alba, Oana Alexandra Vintan, studenta si Iulia Laura Vintan, mezina familiei vor fi inmormintati astazi in cadrul unei ceremonii la care se asteapta sa participe un numar foarte mare de oameni.

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!