Nu ca nu ar avea asa ceva, dar actuala clinica Luxor functioneaza intr-un spatiu relativ mic, in casa medicului Olinic, de pe strada Nicolae Titulescu, care este dealtfel si seful clinicii. Asa ca personajul nostru, un propagandist fervent al politicii stavarachiene in domeniul administratiei, in campania pentru alegerile din 2004, trebuia rasplatit intr-un fel.

Domnul Palar si-a "tras" terenul din spatele CJAS si a demarat procedurile pentru construirea unei noi clinici. Cu proiectul in mina, Palar a si obtinut autorizatia de constructie in numai citeva zile, in timp ce alti agenti economici asteapta gratie administratiei Stavarache zile sau ani pentru eliberarea unui astfel de document.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe document, ca muncitorii au si incepaut sa defriseze copacii din zona, spre disperarea locatarilor din blocurile invecinate, dar si a salariatilor de la CJAS care au ramas fara pic de umbra din pricina taierii arborilor. Ba mai mult, se pare ca umbra va fi totala, intrucit noul edificiu va avea patru etaje, iar soarele va lumina cu portia cabinetele medicale.

Au disparut utilitatile

Odata cu imprejmuirea locului respectiv, a dipsarut si parcarea din spatele CJAS, loc unde angajatii institutiei sau pacientii care se veneau la cabinetele stomatologice isi puteau parca masinile. Ba mai mult, intr-o astfel de zona, foarte circulata, inainte ca visul lui Palar sa devina realitate exista si un WC public.

Peste noapte, acesta a fost ridicat si amplasat peste drum, la parterul unui bloc, pe spatiul verde. Numai ca vecinii s-au opus categoric montarii acestui WC in fata blocului si imediat a fost ridicat.

Asa incit constructia se poate ridica falnica, spre cer. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca si trotuarul se va micsora, iar mica oaza de verdeata a cedat in favoarea betoanelor.

Medicii sunt nemultumiti de noua constructie

In cladirea din spatele CJAS, chiar perete in perete cu viitoarea constructie isi desfasoara activitatea mai multe cabinete medicale stomatologice, la multe dintre ele, accesul facindu-se si pe usa din spatele cladirii. Tot asa se poate ajunge si la Laboratorul de Radiologie Dentara. Medicii si asistentii de aici sunt ingroziti de teama de a nu mai beneficia de lumina naturala dupa ce va fi ridicata cladirea.

"Pentru a ne desfasura in bune conditii activitatea e nevoie de lumina naturala. Or, in aceste conditii, cea artificiala, le la instalatiile de iluminat nu este de cea mai buna calitate. Plus ca de la peretele cladirii CJAS pina la cel al noii clinici abia daca vor fi trei metri", dupa cum ne-a declarat o asistenta a Laboratorului de Radiologie Dentara care a vazut cum zilele aceste faceau masuratorile si care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Chiar si medicul Iovan se declara nemultumit de noul edificiu spunind ca inainte de toate, ar fi trebuit ca o comisie din partea Consiliului local sa vina la fata locului si sa ia in calcul toate avantajele si dezavantajele pe care le implica noua cladire.

"Dar, politele trebuiesc platite fata de cei care l-au sprijinit pe Stavarache in campania electorala. Miine-poimiine ne trezim ca si vizavi va disparea parcarea dintre Banca Romineasca si blocul vecin si in locul ei va aparea fie o vila fie un sediu de firma. Desigur, tot al unuia dintre apropiatii primarului", spunea aceeasi asistenta.

Impactul negativ pe care il va avea noua cladire se rasfringe si asupra Laboratorului de analize medicale Centrum Test care la fel, va ramine fara lumina naturala, la fel se intimpli si in cazul cabinetelor de fizioterapie de la subsolul CJAS, ca sa nu mai vorbim ca intrarea din spatele cladirii va fi serios obstructionata.

Si toate astea pentru ca deputatul liberal Ionel Palar sa-si vada, in 2008, cind va fi gata constructia, visul cu ochii. In ciuda opozitiei locatarilor si a angajatilor din cladirea CJAS.