Coruptia sta la masa cu guvernul Tariceanu. Cel putin asa considera Emil Boc care a rectionat extrem de dur la modificarea Legii raspunderii ministeriale. Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care desfiinteaza comisia prezidentiala care putea aviza cercetarea penala a ministrilor.

Emil Boc considera ca ordonanta de urgenta a guvernului Tariceanu este neconstititutionala, penala si ipocrita. Liderul democratilor apreciza ca executivul nu a avut nicio justificare legala atunci cand a recurs la ordonanta de urgenta.

“Guvernul Tariceanu II isi protejeaza pe fata membrii guvernului suspectati de actiuni de coruptie prin folosirea institutionala a guvernului, emitand acte normative care blocheaza cercetarea juridical a membrilor guvernului asupra carora planeaza acuzatii de coruptie.

Prin acesta ordonanta de urgenta practice revenim la situatia de trista amintire din vreamea guvernarii PSD, atunci cand coruptia statea la masa cu guvernul” a afirmat Emil Boc.

Presedintele PD crede ca motivul schimbarii invocat de guvernul Tariceanu este pueril.

“Pe de o parte cei trei numiti, nu au fost numiti de domnul Chiuariu, deci nu se poate vorbi de un conflict de interese. Pe de alta parte, propunerea facuta ca membrii comisiei sa fie numuti de CSM nu elimina conflictul de interese. S-ar putea ca aceiasi judecatori sa fie in situatia sa judece aceiasi cauza asupra careia s-au pronuntat in comisia prezidentiala”.

Comisia prezidentiala de cercetare a ministrilor daduse avize de urmarire penala pentru Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru si Decebal-Traian Remes, toti trei membri ai cabinetului Tariceanu.