Desi Scoala Centrala din Campina a fost inaugurata la inceperea anului scolar, autoritatile locale au tinut mortis sa mai gaseasca un motiv de iesit in public. Prin urmare, vineri s-a mai taiat odata bamblica la maretul edificiu, asta dupa ce constructorul a reusit sa puna si ultima placa de gresie. Oficial a fost vorba de receptia finala a lucrarii, neoficial, motiv de spectacol electoral.

Numai ca socoteala de acasa nu s-a prea potrivit cu cea din targ. Invitati la marea inaugurare, Traian Basescu si Ministrul Educatiei, Crisitian Adomnitei nu au onorat invitatiile trimise de Primaria Campina. De altfel nici un oficial de rang inalt n-a catadicsit sa-i fie alaturi democratului Tiseanu.

Cum si supararea este motiv de „bauta” alesii locali si-au inecat necazul seara tarzu la cantina Turnatoriei din Campina. Se pare ca omul de afaceri Mihai Anastasescu a organizat o mare chermeza in cinstea Scolii Centrale, unde, spun unii, si fiul sau este elev. Nici de data aceasta Anastasescu n-a dezamagit.

Campineneii s-au obinuit deja cu petrecerile zgomotoase organizate de acesta. Aproape ca nu este weekend fara foc de artificii la Campina. In noaptea de vineri spre sambata, orasul a bubuit din nou mai bine de jumatate de ora. Undeva pe la miezul noptii zgomotul infernal facut de explozia artifiiciilor a scos din nou oamenii din casa.