Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus inceperea urmaririi penale fata de primarul Alexandru Dancila si un numar neprecizat de consilieri locali si angajati ai Primariei Sebes. Potrivit unor surse neoficiale, este vorba despre 16 consilieri locali, care au votat in favoarea vinzarii unui teren la pret diminuat.

Potrivit reprezentantilor DNA, urmarirea penala a fost inceputa pentru comiterea infractiunii de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinind operatorilor economici la care statul este actionar, comisa cu ocazia unei actiuni de vinzare a acestora, daca sint savirsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Reprezentantii DNA au mai precizat ca primarului din Sebes i-a fost adusa deja la cunostina invinuirea.

Cel mai probabil, acest lucru s-a intimplat miercuri, cind Alexandru Dancila a petrecut mai bine de trei ore la DNA Alba Iulia. Primarul din Sebes pare sa evite sa dea lamuriri in legatura cu acuzatiile care i se aduc. De miercuri, de cite ori am incercat sa-l sunam telefonul personal este inchis, iar secretara sa nu ne-a facut legatura sub diferite pretexte.

Neoficial, unul dintre consilieri a spus insa ca DNA verifica doar legalitatea unor documente si ca, din punctul sau de vedere, daca hotarirea era ilegala ar fi fost atacata de Prefectura Alba.

infracTiunea pentru care sInt urmAriTi primarul din SebeS Si o parte dintre consilierii locali

“stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinind operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa cu ocazia unei actiuni de vinzare a acestora, daca sint savirsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapta prevazuta de art. 10 lit. a din Legea 78/2000”