Imediat dupa incheierea meciului "U“ Cluj - Poli Timisoara, soldat cu o noua infringere pentru clujeni, Alin Banceu si-a anuntat retragerea de la cirma formatiei. Dupa cite se pare, unul dintre principalele motive ar consta in reactia vehementa a suporterilor la adresa sa. In afara de aceasta, Banceu si-a pierdut si sprijinul Consiliului Local.

De altfel, fostul conducator clujean a si declarat: „Eu am spus mereu ca o sa plec in momentul in care nu voi mai avea sprijinul Consiliului de Administratie sau al suporterilor“. Fostul director general a fost urmat imediat de Adrian Falub, tehnicianul anuntindu-l pe Lucian Danciu, presedintele clubului, ca va renunta la postul de antrenor.

Ieri dimineata, Danciu s-a retras, de asemenea, de la echipa, in semn de solidaritate cu colegii sai. „Atunci cind tribuna iti spune sa pleci si tu ramii, inseamna ca esti nebun. Astazi am luat decizia de a ma retrage. Plec cu inima impacata si sint mindru ca am lucrat la acest club. Sper ca cei ce vor veni sa duca echipa mai departe mai bine decit am facut-o noi.

Aceasta formatie nu merita sa retrogradeze“, a declarat pentru monitorul fostul conducator de pe „Moina“, care a primit vestea ca si Sorin Vadana, directorul sportiv al Universitatii Cluj, va renunta la functia detinuta in momentul de fata: „Am vorbit cu Sorin Vadana si m-a anuntat ca intentioneaza sa paraseasca echipa.

Ei bine, acum as dori sa le dau un sfat actionarilor: sa faca tot ce le sta in putinta sa-l faca sa se razgindeasca. Ar fi o mare pierdere pentru echipa“, a conchis Danciu. „Nu este normal ca unul sa renunte si ceilalti sa ramina in continuare. N-am fost anuntat de Vadana ca ar demisiona, insa este o chestiune de onoare.

A fost o echipa executiva si impreuna trebuie sa se dea la o parte“, a precizat Nicolae Tarcea, reprezentantul BT (n.r., Banca Transilvania) in cadrul actionariatului, vorbe care vin sa intareasca stirea privind despartirea iminenta de directorul sportiv.

Astfel, cvartetul cu care „U“ Cluj a obtinut promovarea anul trecut, format din Adrian Falub, Sorin Vadana, Alin Banceu si Lucian Danciu, ramine de domeniul trecutului.

Sedinta de urgenta

In cursul acestei zile, actionarii se vor intilni pentru a trasa intr-o buna masura viitorul formatiei de sub Feleac pe prima scena a fotbalului romanesc. Potrivit spuselor lui Radu Constantea, reprezentantul Oncos in actionariat, prioritara este gasirea unui tehnician la echipa: „Ne vom intilni miine (n.r., astazi) si vom analiza aceasta situatie.

Principalul obiectiv va fi numirea unui antrenor. Exista mai multe variante, dar speram sa se ajunga cit mai repede la o intelegere. Peste citeva zile vom numi si oamenii din conducere“, a spus Constantea, completat de Nicolae Tarcea, de la BT: „Personal, am fost surprins sa aud despre aceste demisii. Cu toate acestea, au fost normale.

Acum, noi, actionarii, vom decide noul antrenor principal. Fara doar si poate, acest lucru este cel mai important“. Numele cele mai vehiculate pentru a prelua banca tehnica sint Marius Lacatus, Mihai Stoichita si Marius Popa.

In conditiile in care Popa se afla sub contract cu Poli Iasi, iar Marius Lacatus s-a despartit recent de UTA, Stoichita se afla in pole-position pentru a prelua Universitatea Cluj. Acesta este liber de contract si spune ca venirea la Cluj nu este exclusa: „Il felicit pe Adi ca a avut curajul sa demisioneze, dar aceasta decizie trebuia luata mai repede.

Daca se vor interesa de serviciile mele, voi lua in vedere preluarea acestei echipe. Vom vedea ce se va intimpla“, a mentionat Stoichita.

Vadana acuza

In ciuda zvonurilor, Sorin Vadana nu a demisionat, fiind convins de actionari si de primarul Emil Boc sa ramina. Pentru aceasta, insa, pune conditia ca Nicolae Tarcea, reprezentantul BT, sa fie exclus din Consiliul de Administratie. Nemultumirea directorului sportiv a pornit de la declaratiile lui Tarcea, care a cerut demisia intregii conduceri executive.

„Daca dumnealui considera ca ar trebui dat afara de BT, ar trebui inlaturati toti ceilalti care lucreaza la Banca? In ciuda declaratiilor domnului Tarcea, voi ramine la aceasta echipa, cu o singura conditie, si anume, excluderea sa din Consiliul de Administratie. Propunerea am prezentat-o lui Radu Constantea, care a vorbit cu Emil Boc si Vasile Onaca, acestia insistind sa ramin la echipa.

Tarcea este strain de fenomenul fotbalistic. In momentul in care spui ca un jucator trebuie sa se antreneze 8 ore pe zi inseamna ca esti depasit“, a tunat Vadana.