Pretul proprietatilor este destul de mic deoarece majoritatea vanzatorilor provine din randul fostilor petrolisti din localitate. „Sunt foarte multi disponibilizati de la Schela Boldesti Scaieni, care prefera sa se retraga la tara. In locul lor vin tineri care vor sa stea l oras.

La noi, un apartament cu trei camere, semidecomandat, costa intre 35.000 si 40.000 de euro, in functie de imbunatatiri”, sustine primarul orasului Boldesti Scaieni, Ion Dumitru. Spre comparatie, acelasi apartament in Ploiesti „sare” de 60.000 de euro. „Promotia” la apartamente ieftine este de scurta durata deoarece numarul total al acestor locuinte nu depaseste 800.

„Cei care doresc sa profite de oferta imobiliara trebuie sa se grabeasca. Pe masura ce creste cererea, preturile se vor majora semnificativ”, atentioneaza Dragos Soare, agent imobiliar. Pentru cei care isi doresc o locuinta departe de poluare, cartierul Seciu ramane varianta optima.

Seciu a atras numerosi avocati, oameni de afaceri sau doctori din Ploiesti, care si-au construit aici case de vacanta. Terenuri inca sa mai gasesc si la preturi acceptabile, 15-20 euro/mp. „Prefer sa fac naveta la Ploiesti pentru ca distanta este destul de mica, vreo 15 km.

In schimb, am parte de aer curat si o priveliste splendida”, spune Marian Jipa, unul dintre ploiestenii care au fugit de poluare si au ajuns pe dealurile Boldestiului.