Joi spre vineri noaptea, dl profesor(?) Voiculescu, liderul tuturor conservatorilor din Romania, combatea la Realitatea, in emisiunea lu’ Gheorghe si Dragotescu. Discutiile erau in toi cind am zappat io pe postu’ respectiv, asa ca n-am deslusit prea clar motivu’ prezentei dlui profesor(?) acolo.

Dumnealui zicea ceva despre neste cluburi de excelenta, care cluburi, pendinte de o fundatie umanista numita, parca, “Dan Voiculescu”, vor cultiva predilect talentele copiilor supradotati de pe Valea Izei, unde, din cite am inteles de la dom’ profesor(?), ar exista cea mai mare densitate de potentiale genii pe metru’ patrat.

Evident, mai zicea distinsul presedinte de partid, cluburile cu pricina vor fi deschise tuturor supradotatilor natiunii, nu numai celor de pe Valea Izei, de unde am dedus ca domnia sa n-are nimic impotriva geniilor din Frecatei si din Lehliu-Gara si mai m-am linistit un pic. Inseamna ca si io, pui de taran din Podenii Prahovei, am sanse sa ma bucur de statutul de membru al unui astfel de club.

Mai ramine doar sa-mi aproprii criteriile in baza carora dl profesor(?) decide asupra genialitatii indivizilor, criterii pe care, cel putin deocamdata, dumnealui nu le-a facut publice. Buuuun! Odata lamurita cestiunea intelighentiei romanesti prezente si, mai ales, viitoare, liderul conservator a atacat un alt subiect. Alegerile europarlamentare.

La scrutinul din noiembrie, dl Voiculescu ii vede pe conservatori inregistrand un scor undeva in jurul a sapte procente din totalu’ voturilor. Hai, cinci, daca sapte e prea mult. E mult, e putin? Dracu’ stie! Io zic doar ca dl profesor(?) supraliciteaza prostia romanilor avind asemenea asteptari. Pe ce isi bazeaza domnia sa asteptarile? il zgandara Gheorghe.

Pe lista “beton” pe care Partidul Conservator o propune alegatorilor, zice dl Voiculescu. Care sint „locomotivele” conservatorilor? e curios Gheorghe.

Pai, zice dom’ profesor(?), primu’ e doctoru’ Popescu, a doua e Grapini, de la patronatu’ din confectii si al treilea...aaa...al treilea e boxeru’...aaa...Leu, campionu’ mondial, Mihai Leu.

Acu’, io inteleg ca ora tirzie la care se desfasura emisiunea in cauza si virsta domniei sale ii dadeau dlui profesor(?) dreptu’ constitutional de a fi in pat. Ce nu inteleg, e de ce nu si-a exercitat dl Voiculescu acest drept si cum naiba face de nu-i retine minte pe oamenii aflati in capu’ listei partidului sau pentru europarlamentare.

Pentru a nu-i lasa in confuzie pe cei peste un milion de romani dornici sa-i bage-n urne pe conservatori, precizez ca in capu’ listei partidului dlui profesor(?) este dna Maria Grapini, ce-i drept, de la confectii, urmata de doctorul Irinel Popescu, de la Spitalul Fundeni si de dl Florin Serghei Anghel, care, dupa stiinta mea, nu este nici boxer, nici campion mondial. Noapte buna!