Pretul terenului in comuna prahoveana Cornu, s-a dublat in numai cateva luni. „Daca in ianuarie, pamantul se vindea cu 25-30 de euro metrul patrat, acum localnicii nu-l mai dau sub 50 sau 60 de euro pe metru patrat”, ne-a spus Cornel Nanu, primarul localitatii.

Explozia preturilor este determinata de faptul ca la Cornu nu prea mai sunt terenuri disponibile desi cererea este foarte mare. „Pana in 2006, se cumparau loturi numai in intravilan, dar in acest an au inceput sa se vanda si terenurile din extravilan.

Vrem sa refacem Planul Urbanistic General al comunei si sa includem 763 de hectare in intravilan, cel tarziu pana la sfarsitul lunii noiembrie” , ne-a mai precizat Nanu, care sustine ca principalii cumparatori de terenuri sunt cetateni israelieni. La Cornu a scazut si numarul autorizatiilor de construire emise, dar din cauza lipsei terenurilor.

Daca in 2007 au fost eliberate peste 150 de astfel de documente, de la inceputul lui 2007 si pana in prezent s-au emis doar 50 de autorizatii. Edilul spera ca dupa refacerea PUG-ului numarul imobilelor noi sa creasca. „Majoritatea celor care au case de vacanta, la Cornu, sunt din Ploiesti, Bucuresti sau Constanta.

Nu mai vin, insa, persoane cunoscute, cum se intampla in trecut”, ne-a mai povestit Nanu, care i-a amintit, printre cei mai celebri consateni de-ai sai, pe fostul premier Adrian Nastase, pe liderul PIN Cosmin Gusa, pe fostii ministri Ilie Sarbu si Mihai Tanasescu, dar si pe solistii Gabriel Dorobantu si Victor Socaciu.