In prezent apele s-au calmat, iar autoritatile si actualul proprietar au cazut la pace.

Au trecut hop-ul

Angajatii si bolnavii de la Breaza au parcurs clipe de groaza. Pe de o parte aproape 80 de oameni asteptau sa-si piarda locurile de munca, iar circa 100 de bolnavi erau speriati de faptul ca nu vor mai avea unde sa se trateze. Atitudinea pacientilor este cu atat mai justificata cu cat orasul este recunoscut ca avand cel mai curat aer din tara, el fiind “poarta” catre Valea Prahovei.

Cert este ca la un moment dat, soarta unitatii spitalicesti parea pecetluita. Mostenitorii fostului proprietar depusesera cererea de retrocedare iar autoritatile locale cautau solutii pentru intarzierea restituirii in natura. Solutia a venit, insa, de la sine.

“S-a retrocedat o parte, insa sediul central a ramas al spitalului”, a precizat sefa Autoritatii de Sanatate Publica Prahova, dr. Florica Scarlatescu. Potrivit aceleiasi surse, pentru a reintra in posesia intregii proprietati, mostenitorii ar trebui sa mai achite o suma de bani - aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi, bani pe care nu ii au.

“S-a cazut de comun acord sa reunte la pretentii, iar spitalul sa continue sa functioneze”, a mai spus dr. Scarlatescu. De remarcat este faptul ca o situatie aproximativ similara s-a produs si la Sanatoriul de la Drajna, si el revendicat de mostenitorii fostului proprietar. “Primaria de acolo plateste chirie.

Deci nu se va desfiinta, a fost, doar, restituit”, a conchis sefa Autoritatii prahovene.