Teodor Melescanu a promis ca-i va aduce la Breaza, pe deja celebrul teren de golf, „Lac de Verde”, pe soldatii americani de la baza militara Kogalniceanu, pentru a se putea destine la o...crosa.

Ministrul a facut anuntul cu ocazia Finalei Campionatului National de Golf al Romaniei, care a reunit in statiunea de pe Valea Prahovei pe cei mai buni 32 de jucatori romani, care si-au demonstrat precizia si talentul. Melescanu a mai declarat, cu ocazia festivitatii de premiere ca, desi a cochetat cu golful nu a reusit sa faca un hobby din acest sport.

Campionatul National de Golf s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Golf. Castigatorii primelor trei locuri vor participa la doua turnee internationale importante care vor avea loc in lunile ocombrie si noiembrie. Acolo vor intalni elita europeana a golfului.

Pregatiri pentru cazare

Promisiunea lui Melescanu a fost luata deja in serios de administratia locala a statiunii Breaza. Primarul George Maracineanu spune ca daca ministrul Apararii va reusi sa aduca personal militar american in localitate, „macar pentru a se distra”, acesta va avea unde sa se cazeze.

„Avem, in primul rand, posibilitatea sa le asiguram conditii excelente de cazare si masa la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir”, dar si pensiunile si hotelurile din Breaza pot primi aproximativ 300 de americani”, ne-a declarat Maracineanu. Edilul sef a mai precizat ca intentioneaza sa-l abordeze, cu prima ocazie, pe Teodor Melescanu, pentru o discutie pe aceasta tema.

„Si Breaza poate deveni baza NATO, in care militarii americani sa se destinda, in timpul lor liber”, a mai adaugat primarul statiunii renumita pentru aerul sau bogat in ioni, ca la o altitudine de 1.500 de metri.