Partidul Democrat are o viziune orginala asupra casetei pe care Remes a fost surprins luand presupusa mita. Liderii PD afirma ca difuzarea inregistrarii constituie o incalcare flagranta a legislatiei. Totusi ilegalitatea devine un act de justitie deorece serveste interesului public.

Juristul Emil Boc sare in apararea jurnalistilor si afirma ca nicio televiziune nu ar fi putut refuza difuzarea casetei cu Remes. Eu ma pronunt impotriva unor asemnea practici, totusi ele sunt legitime daca servesc interesului public, a declarat Emil Boc.

De asemnea, Secretarul General al PD, Vasile Blaga a respins ipoteza ca inregistrarea a ajuns la postul National pe filiera democrata.

Blaga a tinut sa-i linistesca pe jurnalistii care ar intentiona sa demareze o ancheta pentru a stabili cine a trimis caseta la TVR. Institutiile care realizeaza flagranturi sunt asa de multe ca nici fostul ministru de interne nu si le mai aminteste pe toate.

“De ce sa acuzam doar DNA ca ar fi transmis caseta, sunt mai multe institutii care colaboreaza in cadrul unor asemenea anchete”, a spus Blaga.

PSD si CNA au solicitat o ancheta care sa elucideze misterul casetei ajunse la TVR. Nici presedintele postului national si nici seful DNA nu au putut da explicatii pe marginea acestui incident.