O parte din zona verde cuprinsa intre Bastionul Haller si strada Gheorghe Lazar a fost transformata de municipalitate in spatii de parcare. Decizie favorabila pentru soferii care cautau in disperare un loc de parcare in centru si mai putin buna pentru sibienii care se pling de lipsa zonelor verzi din oras.

„Desi, initial, in aceasta zona nu era prevazuta amenajarea nici unui loc de parcare, ci doar amenajarea spatiului ca o platforma multifunctionala, reprezentantii Primariei au luat decizia sa traseze si aici noi locuri de parcare.

In acest fel, spatiul va putea fi folosit ca loc de parcare in mod curent, iar in momentul in care va fi nevoie, spatiul va putea gazdui spectacole in aer liber de mici dimensiuni", explica Daniela Costa, consilier de presa al Primariei. Inca sapte locuri de parcare pentru autocare si 16 pentru autoturisme au fost deja finalizate in parcarea de linga Sala Thalia.

Verdeata, linga Cazarma 90

Alte spatii dedicate soferilor sibieni, dar mai ales turistilor care arunca o privire asupra Capitalei Culturale Europene, vor fi amenajate intre Sala Thalia si bustul lui Francisc I. Potrivit primarului Johannis, lucrarea este finalizata in proportie de 40 la suta si cuprinde 30 de locuri de parcare, aproape de inima centrului istoric, si un loc de promenada si odihna. „Zona imi place.

Este o realizare frumoasa, un loc de recreere pentru sibieni", a apreciat Klaus Johannis, ieri, cu privire la intreaga lucrare de la poalele Zidului Cetatii. Pe de alta parte, planurile de reabilitare a zonei cuprinse intre statuie si Cazarma 90 au prins contur doar pe hirtie. Potrivit primarului, zona va fi reabilitata prin regazonarea zonelor verzi existente. Si statia de autobuz de linga zid va avea, in curind, un alt aspect.

Aproape de final

Lucrarile de reamenajare a bulevardului Corneliu Coposu, in special a zonei de la poalele zidului cetatii, au inceput inca din luna iunie. Din cele patru zone delimitate de municipalitate, in functie de categoria de lucrari, una a fost finalizata, doua se afla inca in lucru, iar cealalta, de linga Cazarma 90, asteapta inca primele sapaturi.

Intreaga lucrare de la poalele Cetatii este evaluata la 2,5 milioane de lei. Potrivit contractului adjudecat de SC Terra Construct SRL, termenul de finalizare este sfirsitul acestui an.

Banci si cosuri de gunoi

Printre noile achizitii ale municipalitatii se numara 55 de banci, dar si 200 de cosuri de gunoi. Bancile au fost deja montate, cu vedere spre fintina arteziana din Piata Mare, pe bulevardul Nicolae Balcescu, dar si in zona verde de la intersectia strazii Oberth cu bulevardul Spitalelor, in statiile de autobuz din Parcul Tineretului si Spitalul Judetean.

Potrivit reprezentantilor Primariei, costurile de achizitionare ale bancilor se ridica la 124.330,80 lei fara TVA.

Cele 200 de cosuri de gunoi, cumparate de la SC Rud Florian Rieger SRL si a caror valoare se ridica la 95.266 lei fara TVA, au fost deja amplasate pe strazile Mitropoliei, Lupas, Bastionului, Andrei Saguna, Bilea, Hermann Oberth, Centumvirilor, Alexandru Odobescu, bulevardul Corneliu Coposu, G-ral Magheru, Avram Iancu, Gheorghe Lazar, Filarmonicii, Tipografilor, Cetatii si Pompei Onofrei.

Se va continua montarea acestora si pe Calea Dumbravii, Mihai Viteazu, Ion Ratiu si Banatului.

Klaus Johannis l primar Sibiu

„Zona imi place. Este o realizare frumoasa, un loc de recreere pentru sibieni"