Actiunea lor a reusit sa blocheze traficul pe zeci de kilometri, autovehiculele formind coloane intre Alba Iulia sI Lancram.

Din cauza lucrarilor de reparatii care au demarat ieri, soferii sint nevoiti sa petreaca in trafic ore in sir. Nervii si agitatia nu se opresc insa aici pentru ca lucrarile vor continua si in zilele urmatoare. Reparatiile sint programate sa dureze 4 zile asa ca, pina atunci, soferii sint nevoiti sa circule bara la bara.

Din nervii pusi cap la cap pe DN1 s-a nascut si o intrebare de bun simt: de ce lucrarile sint facute la orele cele mai aglomerate in trafic si nu in timpul noptii sau in alte intervale orare?

Lucru romanesc

Dupa ce in urma cu citeva luni au reparat si asfaltat podul peste Mures, blocind traficul pentru citeva zile si lucrind de mintuiala, drumarii s-au apucat acum sa repare soseaua dintre Alba Iulia si Sebes. De aceasta data, situatia este cu mult mai dificila pentru ca actiunea oamenilor de la Drumuri Nationale a afectat mai multe rute.

Din cauza aglomeratiei create, a fost blocat Drumul National 1 intre Sebes si Alba Iulia, Drumul Judetean Alba Iulia - Vint, iar coada de masini a ajuns la un moment dat sa afecteze traficul chiar si in zona din apropierea statiei CFR din interiorul municipiului. Explicatia pregatita, probabil, din urma cu citeva zile pentru astfel de momente a fost simpla si dezarmanta:

Explicatie

“Acuma ii mai cald si prinde bine. Ce vreti, sa punem asfalt noaptea cind ii frig si sa puste tot”?

In jurul drumarilor, mai multe echipaje ale politiei rutiere patrulau de zor, fara insa a dirija circulatia. Din cind in cind, corul de claxoane acoperea fluviul de injuraturi care scapa pe geamurile deschise. Peisajul era demn de o tara condusa asa cum este la ora actuala si, poate in alta situatie, ar fi fost si ironic.

“Ba pe-a matii”

Prinsi in trafic, fara prea multe solutii de ocolire, soferii au dat friu liber imaginatiei in ceea ce priveste mesajele de dulce adresate tuturor celor care erau in opinia lor vinovati. “Ar trebui sa vina sa stea aici ca fraieru’, Tariceanu si cu sleahta lui de ministri pupincuristi si mituiti. Sa vina si sa isi piarda vremea pe aici si Basescu.

Sa stea in trafic in loc sa mearga acasa la familie. Sa stea aici, cu noi, sa-i putem injura cum trebuie si primaru’ si prefectu’”, insira din greu vinovatii si pedepsele unul dintre soferi. “Pe p... mati de timpit. Ce te bagi mai p... ? Nu vezi ca nu ai unde merge? Baga... in voi de timpiti si dobitoci.

Reparati toata ziua la drumuri dar nu le faceti ca lumea”, continua tirada un alt sofer. “O sa faca la ele pina se gata campania electorala. Dupa aia iar uita de ele patru ani”, a strigat alt participant la trafic.

Incompetenta nu doare

“Este bataie de joc. Astia cu reparatul drumurilor parca nu au creier. S-au apucat sa repare portiuni de drum bune si au incurcat circulatia. Politia nu se dezminte: la fel de... absenta acolo unde ar trebui sa existe. Am stat o ora la iesirea din Vint pentru ca nici un politai nu s-a deranjat sa vina la intersectia spre Vint de pe DN 1.

Stateau in schimb vreo trei (unul era “seful mare”) la podul de peste Mures unde nu mai aveau ce sa descongestioneze, oricum traficul nu... Cred ca mintea lor adormita. Sint satula de incompetenti, macar daca incompetenta ar durea...”, constata dezamagita o alta participanta la traficul infernal de pe DN 1.