Trei ploiesteni au fost arestati preventiv pentru 29 de zile si sunt cercetati de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Ploiesti si procurori pentru trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

Florica Vasile, de 53 de ani, denumita si „Sandramaua”, impreuna cu fiica, Georgiana, de 28 de ani si fiul, Laurentiu, de 35 de ani, sunt acuzati ca au racolat si cazat in apartamentul lor, mai multe tinere, dintre care doua minore si una cu dizabilitati psihice, pe care le obligau sa practice prostitutia.

Clientii erau racolati prin intermediul anunturilor publicitare la rubrica „Matrimoniale” din cadrul unei reviste locale.

Anunturile din ziar erau foarte atractive. In urma lor, politistii au descins in apartamentul proxenetilor si au gasit aici, cinci fete obligate sa faca sex pe bani. Trei dintre ele, printre care doua minore, au diferite boli venerice.

Anchetatorii spun ca zilnic, in urma anunturilor din ziar, cam 15 barbati „se bucurau” de serviciile sexuale ale fetelor, pentru care achitau intre 50 si 100 de lei. Banii obtinuti astfel erau insusiti de traficanti. „Sandramaua” si copiii sai au mai fost condamnati penal pentru proxenetism. Fiecare avea rolul sau bine determinat.

Florica se ocupa cu recrutarea, cazarea, transportul si exploatarea fetelor. Georgiana Vasile facea doar recrutari, iar Laurentiu supraveghea victimele si le batea atunci cand nu castiga suficienti bani.

Politistii le-au salvat la timp pe tinerele exploatate de proxeneti, care se pregateau sa le vanda unei alte retele de traficanti de persoane ce actioneaza in Danemarca. Victimele erau racolate din randul persoanelor fara familie si analfabete. Una dintre ele, de 15 ani, era fugita de acasa, cersea in Valenii de Munte, iar parintii nu stiau nimic de ea.

In apartamentul proxenetilor politistii au gasit bijuterii din aur si cateva zeci de milioane de lei vechi. Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei risca intre 3 si 15 ani de inchisoare.