Considerat un apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu, omul de afaceri Ovidiu Tender a cumparat, in timpul guvernarii PSD, doua societati comerciale importante din judetul Prahova, respectiv Atlas GIP Ploiesti si Videlmar Urlati. Ambele au acumulat datorii uriase la bugetul de stat si sunt in prag de faliment.

Pe langa acestea, o alta investitie a controversatului om de afaceri a rasarit in zona defavorizata Filipestii de Padure. Dupa ce iesi din comuna si mergi catre fosta colonie creata special pentru exploatarea miniera, care azi nu prea mai functioneaza, pe partea stanga iti atrage atentia o constructie ce nu se potriveste nicidecum cu arhitectura saracacioasa a locurilor.

Cladirea aduce mai degraba cu un hangar pentru elicoptere decat cu o viitoare fabrica. A fost “aruncata” in mijlocul unui fost lan de porumb si imprejmuita cu gard. Acolo, dupa cate am aflat de la primarul Costel Morarescu, Ovidiu Tender ar fi dorit sa construiasca o fabrica de arme de vanatoare, care sa aiba si o sectie anexa specializata in productia de biciclete.

Afacerea n-a prea mers. Necazurile cu iz penal care s-au abatut asupra omului de afaceri nu l-au lasat sa termine ceea ce si-a propus. Unii sustin ca fabrica ar fi urmat sa fie condusa de un prieten apropiat al lui Tender, Marian Iancu, nimeni altul decat finantatorul echipei de fotbal Politehnica Timisoara. In sfarsit, acum conteaza mai putin daca zvonurile au sau nu ceva sambure de adevar.

De investitia din Filipestii de Padure s-a ales praful. Intregul activ a fost sechestrat de fisc si acum nici pazit nu mai este, pentru ca firma angajata acum mai bine de un an si jumatate, nu a mai fost platita si si-a retras oamenii.

La acest moment, administratia locala asteapta ca finantistii sa-si finalizeze munca si sa recupereze, de la compania lui Tender, contravaloarea impozitului pe care ar fi trebuit sa-l achite la bugetul local.