Marius Nicora sustine ca Wizz Air Va ramane la Cluj. Afirmatia presedintelui consiliului judetean vine in urma declaratiilor ministrului Lazlo Borbely care a spus ca va inverca sa negocieze cu compania aeriana prelungirea contractului cu Aeroportul din Targul-Mures

Compania ungara Wizz Air a anuntqat ca in data de 13 noiembrie isi va reloca zborurile de pe aeroportul din Targul-Mures pe cel din Cluj. Conducerea Wizz Air a justificat acesta decizie prin dotarile tehnice superiore ale aeroportului Cluj.

“La Targul-Mures nu am avut probleme cu vanzarea biletelor, ci cu aterizarea si decolarea aeronavelor. Acolo aeroportul era situat in apropierea unui luciu de apa si a muntilor, ceea ce favoriza aparitia cetei.

Administratia aeroportului din Targul-Mures dispunea de un sistem de semnalizare a pistei mai putin performant decat cel de la Cluj ” a declarat saptamana trecuta Josef Varadi directorul companiei aeriane.

In replica Lazlo Borbely a anuntat la sfarsitul saptamanii ca aeroportul Transilvania din Targul- Mures a angajat deja procedurile legale pentru modernizarea dispozitivului necesar ghidarii aeronavelor pe timp de ceata.

De asemenea ministrul a anuntat ca ca a obtinut de la guvern alocarea 40 de milioane de euro pentru sustinerea investitiei. Decizia Wizz Air privind locul in care isi va desfasura activitatea ar putea avea loc peste 2 zile cand va fi organizata o intalnire intre conducerea companiei si reprezentantii Consiliului Judetean Mures.

La randul sau Marius Nicora s-a aratat convins ca Wizz Air nu va pleca de la Cluj. “Consider ca este vorba de o lupta politica, si ca aceasta nu este justificata economic. Consider ca din punct de vedere economic conducerea companiei aeriene este avantajata la Cluj. Sunt convins ca managerii Wizz Air vor tine sema de acest lucru.