Ajuns la cea de a IV-a editie, concursul a strins la start aproape 100 de sportivi.

Tinerii cu dizabilitati au fost invitati sa participe la competitia devenita deja traditionala, organizata de Primaria municipiului Alba Iulia si Consiliul Local, prin Serviciul Public de Asistenta Sociala Alba, Organizatia A.C.A.S. si Filantropia Ortodoxa Alba, cu sprijinul Directiei Judetene de Tineret si Sport Alba, Colegiului HCC si Serviciului de Ambulanta Alba.

“Sint oameni in Alba Iulia care inteleg ce inseamna nevoia de ajutor. Acesti tineri cu probleme au nevoie de acest sprijin si tocmai de aceea am incercat si ma bucur ca am reusit sa facem treaba asta pentru cei cu asemenea probleme”, a declarat incintat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. “Ne bucuram sa putem fi alaturi de acesti tineri speciali.

Si ei se bucura ca s-au reintilnit in cadrul acestei competitii si este foarte important ca am reusit sa o permanentizam. Vom incerca sa fim alaturi de ei pina la final”, a completat directorul Serviciului de Asistenta Sociala din subordinea administratiei locale, Delia Cristescu.

Competitie

Cu aceasta ocazie, la Alba Iulia s-au desfasurat o serie de probe sportive la care concurentii si-au aratat indeminarea. Probele au fost cele de rezistenta si viteza, aruncarea mingii de oina si a celei medicinale si saritura de pe loc in lungime. “Am participat la alergarea de viteza si am iesit pe locul I.

Ma bucur si le multumesc celor care ne-au adus aici si ma bucur ca am cistigat si ca sintem toti impreuna”, a declarat, la final, unul dintre sportivi. “Pentru ei sportul, in special, si astfel de activitati, in general, sint foarte importante.

In judetul Alba s-a organizat din nou aceasta competitie care are un caracter benefic si ne bucuram ca reusim in acest fel sa ii integram pe acesti tineri in activitatile de care ei au mare nevoie”, a adaugat unul dintre specialistii fizio-chineto-terapeuti, Camelia Buruiana.

O reusita

Evenimentul a fost un adevarat succes, inregistrindu-se cel mai mare numar de participanti de pina acum, aproape 100 de copii fiind inscrisi la competitie. Dintre acestia, 47 au fost insotiti de asistenti personali angajati ai Primariei municipiului Alba Iulia. Din partea organizatorilor, la eveniment au participat primarul Mircea Hava, cei doi viceprimari si mai multi consilieri locali.

“Este un lucru foarte important ca in Alba Iulia, administratia locala si celelalte organisme si organizatii au inteles ca este nevoie de o astfel de competitie. Deocamdata, in tara nu se prea intimpla asa ceva, desi ar fi nevoie.

Sintem, deocamdata, la un prim pas in acest sens si speram sa putem dezvolta aceste evenimente”, a declarat, la final, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Drepturilor Copilului Alba, Sorin Chirila. La fel ca si in alti ani, tuturor participantilor la eveniment le-au fost inminate premii constind in diplome, sucuri, dulciuri, rechizite scolare si bani.