Judetul Sibiu va pierde banii varsati pana acum de sapte mari firme, care vor trece in administrarea Directiei Marilor Contribuabili.

Motivul migrarii este faptul ca aceste firme au realizat cifre de afaceri foarte mari, peste nivelul stabilit prin lege si luat ca si criteriu de trecere a lor in administrarea directiei speciale.

Cele sapte firme care vor fi administrate de catre directia financiara din Bucuresti, de la 1 ianuarie 2008, sunt Continental AG, Con-a, Trident Trans Tex SRL, Ambient Sibiu si Ambient Medias, Faurecia si Remat SA. Plecarea celor sapte firme aduce cu sine o diminuare cu 15 la suta a veniturilor la bugetul judetului Sibiu.

"Din pacate, vom pierde sapte contribuabili foarte importanti", arata Grigore Popescu, directorul executiv al Diretciei Generale a Finantelor Publice Sibiu.

In acest moment, 22 de firme din judetul Sibiu sunt considerate mari contribuabili si platesc darile la stat prin Directia Marilor Contribuabili, de la Bucuresti.

Conditia ce trebuie indeplinita in prezent pentru ca o societate sa fie considerata mare contribuabil este aceea ca, in situatia financiara incheiata la 31 decembrie a anului precedent celui in care se efectueaza actualizarea, sa inregistreze o cifra de afaceri de 70 milioane de lei sau mai mare.

Sunt exceptati insa cei aflati in procedura de insolventa, acestia urmand a fi administrati tot de catre organele locale ale Fiscului.