Capitala se termina in strada

The Prodigy, Eros Ramazzotti si "piromanii" de la Gropue F vor fi vedetele Revelionului sibian.

Oricare va fi data oficiala de inchidere a Capitalei culturale, anul cultural 2007 se va incheia la Sibiu cu spectacole de exceptie. Pana acum au confirmat prezenta si au semnat actele britanicii de la The Prodigy si spectacolul francezilor de la Groupe F sunt spectacolele pregatite pentru noaptea anului nou.

Cu o zi inainte, pe scena din Piata Mare vor urca artistii dansului irlandez de la Fire of Anatolia. Iar cu alte trei zile inainte, pe 27 decembrie, este programat un concert Eros Ramazzoti. In plus, in chiar aceste zile, reprezentantii Casei de cultura a municipiului sunt in negocieri cu o trupa rock consacrata, de talia lui Bryan Adams, cu care, din pacate, negocierile au picat.

INTREAGA LUNA decembrie a acestui an va fi pigmentata de astfel de evenimente. Pentru sfarsitul anului, mai sunt asteptati la Sibiu Parada Opposito si Orchestra Filarmonica, un nou proiect al jocurilor de foc Cie Carabosse si un concert Loredana Groza.

PRE?UL acestor evenimente este unul pe masura. Cel mai scump concert va fi cel al lui Eros Ramazzotti, care va costa aproximativ 475.000 de euro. Tot pe acolo se vor situa si cei de la The Prodigy, iar spectacolul de foc al francezilor care au deschis anul cultural 2007, Groupe F va costa aproape 350.000 de euro.

Alaturi de acestia, pe 12 decembrie va mai fi programat un concert cu o trupa rock al carui numei nu este facut, deocamdata, public. "Pana nu o sa semnam actele nu vom da numele. Pentru ca asa am patit cu Bryan Adams, care dupa ce a fost ofertat de noi a primit o oferta de trei ori mai mare.

Dar va fi un nume cunoscut, de aceeasi talie, adica in jurul a 300.000 de euro", a declarat Ovidiu Dragoman, directorul Casei de cultura a Sibiului. In total, spectacolele de la sfarsit de an vor costa peste 2,2 milioane de euro.

de Traian Deleanu