In partidul democrat a te razgandi indica nu indecizie politica ci superioritatea unui strategii. Probabil de aceea democratii sustin proiectul de uninominal al presedintelui, proiect radical opus celui sprijinit de PD acum cateva luni.

Conducerea partidului democrat reuseste sa surprinda inca odata urmand cu fidelitate pozitia presedintelui Traian Basescu. Pedistii au promis solemn ca vor sustine proiectul de vot uninominal agreat de Basescu.

Decizia vine dupa ce timp de mai multe luni democratii s-au declarat suporterii variantei de uninominal propusa de Pro Democratia. Cum Basescu nu a fost multumit de acest proiect democratii s-au vazut nevoiti sa-si reconsidere pozitia. Acestia au si o explicatie.

Proiectul Pro Democratia a fost sustinut doar pentru a da parlamentului sansa sa se conformeze solicitarii presedintelui : “PD a stat in compromisuri cu Pro Democratia tocmai pentru a nu fi acuzat ca din cauza lui nu se adopta acest proiect de lege”,

Premierul Tariceanu a anuntat ca saptamana viitoare isi va asuma raspunderea in Parlament pentru legea votului uninominal. Versiunea lui Tariceanu prevede ca jumatate din parlametari sa fie votati direct, iar cealalta jumatate pe liste.