Soarta Colegiului Textil si a Liceului Teoretic „Constantin Noica", institutii care functioneaza, in prezent, intr-o cladire retrocedata de pe strada Dealului, a ramas incerta. Desi, initial, cele doua licee urmau sa fie chiriase in cladirea respectiva pentru o perioada de 10 ani, iar chiria sa fie suportata din bugetul local, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata.

Primarul a decis sa retraga proiectul de pe ordinea de zi a sedintei de ieri. Decizia a venit in urma unei interventii a consilierului PD Livia Sava. Aceasta a propus ca banii din bugetul local sa fie investiti intr-o constructie noua, care ar putea adaposti macar una din cele doua unitati de invatamint.

Raspuns la insistente

Klaus Johannis a fost deranjat de interventia Liviei Sava, desi nu a respins ideea construirii unor cladiri noi pentru scolile sibiene. „Vreau sa precizati daca acesta e punctul dumneavoastra de vedere sau al partidului. Mie chiria mi se pare destul de mica. Dar, daca nu exista consens, eu retrag proiectul si revin peste un an", a spus Johannis.

Desi democrata a insistat asupra faptului ca si-a exprimat propria opinie si ca nu este impotriva inchirierii, Johannis a avut ultimul cuvint de spus. Proiectul a fost retras, iar soarta celor peste 1.000 de elevi ai celor doua licee a ramas nelamurita.

Deranjati de constructor

Un alt proiect retras, ieri, de Johannis se refera la aprobarea documentatiei de urbanism pentru un imobil de locuinte cu sase apartamente, de pe strada Ecaterina Varga, din Lazaret.

Decizia primarului a venit in urma interventiilor citorva locuitori din zona, nemultumiti de faptul ca firma constructoare nu a respectat planul de urbanism, gradul de ocupare si, mai mult, autorizatia de constructie. Desi s-a primit aviz pentru sase apartamente, inca doua garsoniere au fost construite, la mansarda. Locatarii au reusit sa obtina deocamdata retragerea proiectului de hotarire.

Livia Sava l consilier local PD

„Cred ca trebuie luat in calcul ca noua constructie ar intra in patrimoniul municipalitatii. Eu doar am propus ca, in timp, sa se construiasca locatii pentru unitatile de invatamint"