Motivati, dupa Sevilla

Stadionul „Moina“ se pregateste de sarbatoare. Miine, Steaua Bucuresti, unica participanta a Romaniei in Liga Campionilor, isi va masura fortele cu formatia „universitara“ pregatita de Gheorghe Multescu. Dupa insuccesul repurtat marti la Sevilla, trupa lui Pedrazzini va tinti victoria, pentru a tine pasul cu contracandidatele la titlu.

De cealalta parte, „Sepcile rosii“ se afla in fata celui mai important joc din acest sezon; vor intilni formatia cea mai galonata din Romania. Un prilej de sarbatoare, cum, de altfel, a fost ultima confruntare dintre cele doua echipe. In urma cu 3 ani, in Cupa Romaniei sortii faceau ca Steaua si Universitatea Cluj sa se intilneasca pe „Moina“.

„Studentii“ jucau in liga secunda, dar au produs marea surpriza, eliminind gruparea din Ghencea cu scorul de 1-0, in saisprezecimile competitiei.

„Partida cu Steaua este speciala pentru orice echipa, cu atit mai mult pentru noi. As fi preferat sa-i intilnim in alta perioada sau daca ar fi invins pe Sevilla. Dupa o infringere, toata lumea se motiveaza. Vor incerca sa ne invinga pentru a tine pasul cu celelalte formatii angrenate in lupta pentru titlu. Acum vor fi mult mai grijulii. Daca invingeau in Spania, poate si acum sarbatoreau.

Speram sa obtinem cit mai multe puncte din acest joc, pentru a continua campionatul pe o panta ascendenta“, a precizat in cadrul unei conferinte de presa, Multescu. Acesta nu va putea miza simbata pe patru jucatori, Cosmin Crusoveanu, Marius Baciu, Andrei Cordos si Rober Villand, toti gripati.

De asemenea, Vasile Ghindaru s-a accidentat alaltaieri la antrenament, iar sansele pentru recuperarea sa sint infime. In aceste conditii, primul 11 „studentesc“ in partida cu Steaua, ar putea arata astfel: Martin Tudor - Ungurusan, Iodi, Park, Suller - Sabo, Olah, Haciatrian, Coman - N. Jovanovic, Goga.

Partida dintre Universitatea Cluj si Steaua Bucuresti va incepe simbata la ora 15 si va putea fi urmarita pe National TV.

Atenti la fazele fixe!

Gazonul distrus in urma concertului organizat pe „Ion Moina“ la inceputul saptaminii nu pare sa-i deranjeze foarte mult pe clujeni. Antrenorul Multescu spera ca echipa sa sa se adapteze cit mai bine la conditiile de joc: „Vremea si noroiul trebuie sa devina aliatele noastre. Astfel, le-am pune mari probleme stelistilor.

Astazi si miine vom exersa foarte mult fazele fixe, pentru ca Steaua dispune de jucatori precum Goian, Rada sau Iacob, foarte buni in jocul aerian. Trebuie sa fim atenti si sa-i surprindem“, a adaugat tehnicianul clujenilor, care nu exclude varianta unui egal: „Exista si sansa meciului nul. Un punct cu Steaua reprezinta foarte mult“, a conchis Multescu.

Carente in pregatirea fizica

In ceea ce priveste sansele „Sepcilor rosii“ de a se salva de la retrogradare, Multescu a declarat: „Exista lipsuri mari la pregatirea fizica. Toate eforturile trebuie concentrate pentru redresarea acestei echipe. In conditiile in care voi fi sprijinit si ni se vor asigura toate conditiile, putem evita retrogradarea. Trebuie intarit si lotul. Pina la iarna, ne descurcam cu ce avem“.