Plangere penala impotriva lui Johannis

Impotriva primarului Klaus Johannis a fost depusa o plangere penala, pe tema spatiilor scolare.

............................

Anuntul ca a fost depusa o plangere penala a fost facut chiar de primarul Klaus Johannis, in timpul sedintei Consiliului Local de ieri. Johannis a facut aceasta dezvaluire imediat dupa ce a fost propus la vot proiectul de hotarare cu numarul 13, referitor la inchirierea imobilului din strada Dealului nr. 4-6, ca spatiu pentru Colegiul Textil si Liceul "Constantin Noica".

Pentru respectivul spatiu in care, acum, invata 1130 de elevi, chiria propusa era de 31.149 de lei pe luna (aprox. 9.100 de euro). "Cu banii pe chirie, in 10 ani, vom putea construi o scoala. Prin urmare, va propun ca in strategia viitoare sa fie luat in calcul si o astfel de varianta", a comentat Livia Sava, consilier local PD, la acest proiect.

COMENTARIUL l-a iritat pe primarul Johannis. "Doamna Sava, faceti aceasta declaratie in nume propriu sau in numele partidului? Mie mi se pare chiar mica aceasta chirie. Iar daca nu exista consens, eu voi retrage acest proiect de pe ordinea de zi. Pentru ca datorita faptului ca nu avem consens, dam la parchet cu subsemnatul.

Eu va pun la dispozitie aparatul Primariei sa lucrati alaturi de el la un nou proiect. Retrag proiectul 13 de pe ordinea de zi, pana cand grupul pe care il veti conduce dumneavoastra va veni cu un nou proiect", a replicat Johannis.

Chiar daca Livia Sava a incercat sa il lamureasca pe primar ca nu se impotriveste inchirierii spatiilor pentru Colegiul Tehnic si Liceul Noica, Johannis nu a vrut sa mai dea inapoi. La fel a facut si cu alte doua proiecte, referitoare la vanzarea unor locuinte din fondul locativ al orasului si la modificarea organigramei statului de functii la Serviciu public de administrare a fondului locativ.

Dupa sedinta, Johannis a declarat pentru Sibiu Standard ca reactia lui a venit si in urma declaratiilor politice din ultima perioada. "Se fac tot felul de declaratii de campanie electorala. Exista o plangere penala pe tema gradinitei retrocedate.

De ani de zile o tinem tot asa si pentru ca nu au fost toti de acord, am retras proiectul", a primarul, fara sa dea alte detalii referitoare la gradinita pentru care a fost depusa plangerea.

ANUL ACESTA, in primavara, primarul Johannis a intrat in conflict cu reprezentantii PD si PSD din Consiliul Judetean. Acestora, primarul le propusese cedarea unui imobil aflat in proprietatea CJ, pentru a-l putea transforma in sediu pentru Cresa numarul 1, aflata in prag de evacuare.

"Noi nu trebuie sa rezolvam problemele sociale ale orasului Sibiu", s-au impotrivit atunci consilierii judeteni ai PD si PSD. Cresa numarul 1 de pe strada Dealului a fost retrocedata Bisericii ortodoxe, iar contractul de inchiriere incheiat intre Primariei si Biserica a expirat la 1 iulie, data de la care cresa s-a mutat alaturi de Gradinita 38.

IN URMA retragerii proiectului de catre Johannis, contractul cu Asociatia Comunitatea Surorilor Franciscane, care detine imobilul in care functioneaza cele doua licee nu a mai fost semnat. Conform proiectului, contractul ar fi intrat in vigoare de la 1 noiembrie 2007, pe o perioada de 10 ani.

de Traian Deleanu