Cele 11 strazi din zona Stefan cel Mare - Berea Sibiului ar fi trebuit sa „miroasa" a asfalt nou nout. Teoretic, astazi. Potrivit contractului incheiat intre Primarie si cele doua firme care se ocupa de reabilitatarea strazilor, SC Sca.Mo.Ter SA si SC Comtram SA, pachetul de strazi ar fi trebuit finalizat astazi.

Insa, cum lucrarile s-au impiedicat de reparatii la diferite retele de utilitati, contractul trebuie prelungit. Ion Creanga, Liliacului, Galileo Galilei, Lirei, Magura, Pantei, Podragu, Suru, Gheorghe Titeica, Urlea si Simion Mehedinti sint strazile cuprinse in pachetul contractat de municipalitate la 1 februarie 2007.

La sfirsitul lunii septembrie, Primaria anunta ca pe strada Ion Creanga, echipele de lucru ale SC Apa Canal lucreaza in paralel cu cele ale constructorilor, iar lucrarile sint pe jumatate finalizate. In aceeasi perioada, pe strada Liliacului, asternerea stratului de balast era realizata in proportie de 30 la suta, iar pe Magura era asternuta o treime din stratul de balast.

Normele europene pun piedici

Potrivit viceprimarului Eugen Mitea, nu cele doua firme constructoare sint de vina pentru intirzieri, ci lucrarile la conductele de apa sau cele de gaz, care au necesitat reabilitari sau chiar inlocuiri. In aceasta situatie este si strada Ion Creanga, unde se tot lucreaza la inlocuirea conductei principale de apa.

„Pina anul viitor, conductele de azbociment trebuie inlocuite, potrivit normelor europene. Nu toate, ci cele mari, magistralele. Noi am lucrat acum la conducta de pe Creanga pentru ca altfel, la anul, am fi fost nevoiti sa stricam toata lucrarea. Firmele si-au facut treaba. Cel mai bine au lucrat cei de la Sca.Mo.Ter", a explicat Mitea. Si strada Suru se afla in aceeasi situatie.

3 milioane de euro

Adjunctul lui Johannis a adaugat ca respectivul contract va fi prelungit, insa nu a precizat noul termen de finalizare a lucrarilor. Pina acum, cele 11 strazi au inghitit peste trei milioane de euro. „Aceste lucrari sint finantate din imprumutul contractat de la BERD, iar valoarea contractului este de 3.071.392,93 de euro, cu TVA inclus.

Lucrarile pentru acest pachet de strazi au ca termen de executie data de 31 octombrie 2007", spune Carmen Cimpean, consilier de presa din cadrul Primariei. Lucrarile aferente acestui pachet cuprind reabilitarea structurii asfaltice dar si reabilitarea retelelor de apa si canalizare, in cazul unora dintre strazi.

Unele lucrarile au fost afectate de interventiile executate de compania E.On Gaz, fie pentru reabilitarea retelei de gaz existente, fie pentru inlocuirea retelei vechi.

Eugen Mitea l viceprimar Sibiu

„Nu cred ca s-a stabilit un nou termen limita. Insa noi incercam sa aducem zona intr-o faza viabila, macar pina la nivelul de balast"