Alaturi de victima, alti trei colegi efectuau lucrari de curatare a utilajelor. Unul dintre acestia a asistat la intreaga scena, dar nu a putut face nimic.

“Erau patru muncitori care trebuiau sa curete utilajele. In fiecare seara, dupa ce termina munca fac treaba asta. Nu stim exact ce s-a intimplat. Probabil ca a agatat din greseala comutatorul care a pornit instalatia de malaxare a betonului pe care o curata. I s-a agatat salopeta si l-a tras inauntru.

Lucra de mult la noi si era unul dintre cei mai buni oameni pe care ii aveam”, a declarat cu lacrimi in ochi Tiberiu Budusan, directorul general al unitatii la care lucra tinarul.

Ancheta

La fata locului au ajuns imediat organele politenesti, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Alba si procurorii, fiind declansata o ancheta mixta. “Politia Aiud a fost sesizata in aceasta seara (n.r. ieri seara) in legatura cu un accident de munca petrecut la o societate comerciala de pe raza Municipiului Sebes.

Echipa operativa ajunsa aici a efectuat primele cercetari, iar acum alaturi de celelalte organe competente am inceput o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a intimplat tragicul eveniment”, a declarat agentul Adrian Avram, de la Politia municipiului Aiud. Barbatul era casatorit si avea doi copii minori.

Florin Burean

“Dintr-o data am auzit un strigat: Ajutor! Am fugit repede si am vazut ca a pornit betoniera si i-a agatat salopeta. Am dat repede de comutator sa o opresc, dar deja a apucat sa il invirta de doua, trei ori. Nu am mai avut ce sa ii fac”