Taranistii trec la ofensiva informatica. Acestia sustin ca un simulator pe computer i-a convins ca strategia de dezvoltare a Aeroportului International Cluj este eronata. Conducerea PNT afirma ca potrivit jocului SIM City areoportul ar trebui mutat in localitatea Luna.

Presedintele PNT Cluj a acumulat numeroase cunostiinte despre administrarea oraselor din functia de City Manager. E adevarat ca nu din fruntea administratiei unui municipiu ci doar ca primar al unui oras virtual. Chiar si asa, amplasarea aeroportului s-a dovedit o proba de netrecut.

“Eu, m-am jucat mult timp Sim City si am incercat sa-mi dezvolt cat mai mult orasul. Asa ca m-am gandit sa construiesc un aeroport. La putina vreme zona din jurul aeroportului a devenit pustie. La momentul acela nu am inteles de ce dar alti jucatori mi-au spus ca plasasem prost aeroportul“ a declarat Horea Dan, presedintele PNT Cluj-Napoca.

Plecand de la aceasta realitate virtuala, liderul taranist considera ca Aeroportul Cluj ar trebui sa functioneze doar pentru traficul usor. Restul zborurilor ar urma sa fie preluate de aeroportul din Luna.

Viziunea taranistilor nu pare sa fie luata in seama de administratia aeroportului. Consiliul Judetean a angajat deja un amplu proiect de modernizare a aerogarii in vederea preluarii traficului de marfa.