Presedintele PD, Emil Boc sustine ca decizia guvernului de a organiza referendul pentru votul uninominal si euroalegeri in sectii separate reprezinta o bataie de joc la adresa alegatorilor si a banului public. Boc a tinut sa sublinieze ca municipalitatile vor intampina probleme seriose pentru gasirea spatiilor necesare.

Boc sustine ca organizarea referendumului pentru votul uninominal in sectii diferite de cele pentru euroalegeri va creea confuzie in randul alegatorilor. De asemnea decizia guvernului va deubla costurile scrutinului. Presedintele PD afirma ca decizia luata de Tariceanu este nejustificata deorece alegatorii romani sunt obisnuiti sa voteze mai multe liste.

Primarul Boc sustine ca in acest moment Clujul nu dispune de spatiile necesare pentru infiintarea sectiilor de votare pentru uninominal.

“Nu stiu cum voi putea gasi inca 147 de sectii de votare. Din cele 147 de circumscriptii electorale, in 65 nu pot fi infiintate sectii de votare separate. Nu-mi ramane deocamdata decat piscina olimpica“.