Relatie tumultuoasa

Foto DIANA SANDOR

Colegii de clasa sint socati de moartea Cristinei

Cristina Laghiu si Robert Hunyadi sint numele celor doi tineri care au sfirsit marti dupa-amiaza in mod tragic. Tinara avea 16 ani si era eleva in clasa a X-a la Grupul Scolar Industrial din Dej, in timp ce prietenul ei implinise 21 de ani. Intre cei doi se infiripase o poveste de dragoste in urma cu mai bine de 2 ani, cind tinara era inca in clasa a VIII-a.

Petreceau foarte mult timp impreuna, mai mult din cauza baiatului, o fire geloasa, posesiva si violenta. O voia doar pentru el si o suspecta mereu ca iese cu altcineva.

Apropiatii celor doi isi amintesc cum parintii fetei au incercat de mai multe ori sa rupa relatia dintre ei, insa de fiecare data dragostea tinerilor se dovedea mai puternica, in majoritatea cazurilor tinarul reusind sa o induplece pe Cristina sa ramina cu el. In urma cu aproximativ 6 saptamini, caracterul baiatului a determinat-o pe iubita acestuia sa puna capat povestii dintre ei.

I-a spus ca nu sint compatibili si ca este mai bine ca fiecare dintre cei doi sa mearga pe cai separate. Robert a inceput de-atunci sa o ameninte. „Imi povesteau copiii ca se distrau pe seama mesajelor de amenintare pe care Cristina le primea de la el.

Ii scria ca «trebuie sa se bucuri de ultimele clipe din viata ta, pentru ca e pe sfirsite» si alte lucruri de genul acesta, insa nimeni nu credea ca se va ajunge aici“, povesteste Gabriela Konradi, diriginta clasei X C, clasa in care invata Cristina.

„De neimaginat“

Marti dupa-amiaza, inainte ca fata sa ajunga acasa, Robert s-a dus la locuinta ei din satul Caseiu. Era un lucru normal, astfel ca parintii Cristinei i-au deschis. I-a ajutat prin curte si apoi a intrat cu Cristina in camera ei, dupa ce ea a ajuns acasa. A urmat o disputa verbala extrem de apriga. Baiatul a pus mina pe un cutit si a taiat-o pe Cristina pe miini, dupa care i-a sectionat carotida.

Fata a reusit sa iasa in curtea casei, unde s-a prabusit intr-o balta de singe. Robert a luat cutitul, pe care si l-a infipt in stomac, dupa care si-a sectionat si el gitul. A murit la citiva pasi de fata, in poarta imobilului.

Ieri dimineata, luminari si coroane de flori erau asezate in locul in care statea Cristina de obicei in banca la scoala. Colegii nu mai aveau cuvinte. „A luat premiul I in clasa a IX-a, anul trecut, si acum a obtinut rezultate de exceptie la Olimpiada de Franceza“, sustine si directorul liceului, Teodor Ilies.

Era o fire retrasa, insa mereu atenta la cei din jurul ei, o persoana care n-a facut niciodata vreun rau nimanui, asa si-o amintesc colegii pe Cristina.

„Cred ca refuzul fetei de a continua relatia cu baiatul a fost declansatorul acestei drame, dar un rol important l-a jucat si televiziunea. Tinerii incearca sa puna in practica ce vad la televizor. Poate ca daca si parintii acordau mai multa atentie acestei relatii nu se intimpla una ca asta“, concluzioneaza Monica Roman, psiholog. Inmormintarea fetei va avea loc simbata, de la ora 13.