UTA, in suferinta

Brazilianul Didi va incerca sa-si conduca echipa spre un nou succes

Etapa a XIII-a a Ligii 1 va fi incheiata astazi de liderul clasamentului, CFR Cluj, care va primi pe teren propriu vizita celor de la UTA Arad. O partida in care elevii lui Ioan Andone, neinvinsi in acest sezon, o vor sustine impotriva uneia dintre echipele aflate in zona rosie a intrecerii interne.

Veniti dupa o victorie in fata Rapidului, indelung contestata de reprezentantii clubului din Giulesti, CFR-istii pleaca din postura de favoriti in fata fotbalistilor aradeni, care se afla intr-o criza prelungita de forma, pe care nici noul antrenor al echipei, Marin Barbu, nu pare sa o fi rezolvat.

Situatia dificila in care se gaseste „Batrina Doamna“ isi are originile in disensiunile dintre actionarii echipei, care si-au aruncat unul celuilalt raspunderea pentru problemele ivite in acest sezon.

Aceste contre au determinat si demisia lui Marius Lacatus de pe banca tehnica a formatiei, in locul sau fiind adus Marin Barbu, care si-a luat angajamentul de a scapa UTA de retrogradare. Totusi, in cele doua partide cu „Magiun“ la timona, impotriva Farului si a lui Poli Iasi, aradenii au obtinut un singur punct, in egalul de acasa cu moldovenii.

Victorie obligatorie

In ceea ce-i priveste, ardelenii nu-si permit pasi gresiti in campionat, avind in aceasta seara ocazia de a se mai pune distanta intre ei si urmaritoare, dupa ce doua dintre ele, Unirea Urziceni si Dinamo Bucuresti, au remizat ieri.

Continuarea seriei bune din acest sezon a fost subliniata chiar de tehnicianul „feroviarilor“, Ioan Andone, care a declarat ca formatia pe care o pregateste este departe de a se considera campioana: „Acum, noi nu sintem favoriti la titlu, dar vom deveni daca in iarna, la finele turului, vom avea 15 puncte avans fata de celelalte echipe“.

Referitor la partida cu UTA, „Falcosul“ a precizat ca va fi o confruntare deloc usoara, in compania unei formatii imprevizibile: „Meciul cu UTA este foarte important. Aradenii au facut o schimbare de antrenor, si-au modificat si stilul de joc. I-am urmarit in ultimele doua partide si pot spune ca ne asteapta un meci dificil, pe care trebuie, insa, sa il cistigam“.

Pentru acest meci, antrenorul clujenilor a decis sa il odihneasca pe Eugen Trica, dupa ce acesta s-a accidentat la umar in partida cu Rapid, in timp ce Dani este menajat pentru etapa de duminica, in care CFR-ul va primi replica lui FC Vaslui.

Iata cum ar putea arata primul „11“ al liderului Ligii 1 in partida de astazi: Nuno Claro - Tony, Cadu, Sandberg, Panin - Semedo, Minteuan, Culio, Deac - Didi, Fabbiani. Intilnirea de pe Stadionul „Dr.

Constantin Radulescu“, ce va fi transmisa de National TV, de la ora 20, va fi condusa la centru de vilceanul Victor Berbecaru, ajutat la cele doua tuse de Octavian Sovre (Oradea) si Sorin Caia (Timisoara).