Cei cinci legendari Scorpions vor sosi pe aeroportul sibian vineri, 9 noiembrie, in jurul amiezii, insotiti de un staff de aproximativ 20 de persoane. Concertul din Sibiu face parte dintr-un turneu mondial de lansare a noului album Scorpions, „Humanity 1", promovat in Humanity World Tour si este organizat de compania sibiana Ambient, cu ocazia a aniversarii a 15 ani de activitate.

Organizatorii au estimat ca la concert vor participa aproximativ 20.000 de oameni, in conditiile in care intrarea va fi libera. In deschiderea concertului, pe scena din Piata Mare va urca trupa Compact, in jurul orei 19, iar Scorpions sint asteptati incepind cu ora 20.30.

Cheltuieli imense

Potrivit organizatorilor, cei de la Scorpions percep un onorariu de 120.000 de euro. Cu toate acestea, suma nu ajunge nici macar la jumatatea investitiei totale a firmei. „Bugetul general al evenimentului, in care este inclusa si Gala Ambient este de peste 350.000 de euro.

Onorariul trupei Scorpions este de 120.000 de euro, pentru un concert de 90 de minute", a declarat, ieri, Dan Olteanu, coordonator marketing si comunicare al firmei Ambient. Videoproiectoarele, instalatiile de lumini si cele de sunet vor fi montate in Piata Mare cu o zi inainte de concert.

Pretentii de vedete

Organizatorii au vorbit, ieri, si despre cerintele artistilor internationali, pe care le-au etichetat ca fiind „firesti pentru artisti de asemenea calibru". Astfel, acestia vor fi cazati la hotelul Ramada, in camere separate, si vor avea si cabine separate, montate in spatele scenei din Piata Mare.

Scorpions au cerut conexiune de mare viteza la internet, dar si un catering permanent, atit in timpul concertului, cit si in afara lui. De asemenea, fiecare membru va avea masina lui proprie, un BMW Seria 5. Cit despre ce vor face artistii inainte si dupa concert, Olteanu a aratat ca programul va fi la libera alegere a artistilor, care stiu ca Sibiul este Capitala Culturala Europeana.

Dan Olteanu l coordonator marketing si comunicare Ambient

„Noi o sa le propunem mai multe variante de program, iar ei vor alege varianta care le convine. E foarte posibil ca muzeul Astra sau cabana Bilea sa fie in planul lor de vizita, sau Sibielul"