Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Adrian Popa, risca sa fie sanctionat de conducerea PNL Cluj, partid din care face parte, pentru ca a pus in pericol dezvoltarea Aeroportului International si investitia Nokia din comuna Jucu.

Anuntul a fost facut de presedintele filialei clujene a PNL, presedintele Consiliului Judetean Marius Nicoara, care l-a acuzat ieri pe Popa ca a purtat discutii la Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) privind dezvoltarea unui proiect imobiliar in zona Aeroportului clujean, fara a avea mandat din partea Primariei, a Consiliului Local Cluj-Napoca, a Consiliului Judetean Cluj sau a PNL.

Potrivit lui Nicoara, AACR a transmis in urma cu citeva zile Consiliului Judetean Cluj o adresa in care cere acestei institutii sa precizeze daca extinderea dezvoltarii Aeroportului mai constituie sau nu o prioritate.

„Pe fondul problemei generale a aeroportului, ca urmare a discutiilor purtate la sediul nostru cu viceprimarul Adrian Popa, care s-a informat in vederea realizarii unor obiective imobiliare in vecinatatea aeroportului, Autoritatea Aeronautica Civila constata elemente de incompatibilitate intre cele doua initiative din punctul de vedere al cerintelor de siguranta aeronautica“, se arata

in adresa respectiva. Nicoara sustine ca va avea o discutie cu Adrian Popa, iar in cazul in care acesta a gresit, va propune sanctionarea lui. „Pina la urma, nu voi putea sa cintaresc daca exista sau nu o greseala a domnului Popa, intentionata sau neintentionata. In functie de aceste chestiuni, vom face o evaluare.

Daca este vinovat, voi cere sanctionarea lui“, a subliniat presedintele PNL Cluj.

„Nokia ar putea sa se retraga“

Marius Nicoara apreciaza ca, in urma interventiei lui Popa, exista riscul ca Autoritatea Aeronautica Civila Romana sa ia in calcul neavizarea noii piste de 3.500 de metri a Aeroportului International Cluj-Napoca. „Exista riscul ca aceste constructii sa stopeze, pina la urma, dezvoltarea municipiului si judetului.

Nokia ar putea chiar sa se retraga in urma unei astfel de decizii“, a spus Nicoara. Viceprimarul Adrian Popa se afla in concediu in Dubai si a anuntat ca va da explicatii in legatura cu proiectul imobiliar si cu deplasarea la AACR la inceputul saptaminii viitoare.