„Iata ca Guvernul Tariceanu isi tine cuvintul si a majorat pensiile. «Tovarasul» Basescu a mai gresit o data cind a spus ca guvernul Tariceanu nu va fi in stare sa majoreze pensiile.

Majorarea pensiilor e meritul guvernului Tariceanu, iar cei care au de cistigat sint pensionarii", a spus, vineri, Eugen Mitea, raspunzindu-le social-democratii, care spun ca meritul pentru aceasta crestere este al PSD, intrucit aceasta formatiune a propus proiectul legislativ de crestere a pensiilor.

Aflata la Sibiu, Lucia Morariu, secretarul de stat pentru Turism, a completat afirmatiile liderului PNL Sibiu. „PNL a creat sursa majorarii, prin sustinerea impozitului pe venit. Guvernul este cel care a acordat majorarea pensiilor", a precizat Morariu.

Atac la Basescu

Scandalul izbucnit in jurul referendumului pentru votul uninominal, propus de Traian Basescu, nu e nici pe departe incheiat. Eugen Mitea sustine vocea premierului Calin Popescu-Tariceanu in Sibiu si a anuntat ca referendumul din 25 noiembrie se va desfasura in aceleasi locatii cu alegerile europarlamentare, insa in sali diferite.

„In aceeasi scoala, dar in sali de clase diferite", explica liderul liberalilor sibieni. Mitea a criticat si intentiile sefului statului de a repeta referendumul, daca acesta nu va fi validat in noiembrie. „Traian Basescu nu accepta ideile altora. Cind un om greseste, e normal. Cind persista in greseala, e altceva", a afirmat Eugen Mitea.

Presedintele PNL Sibiu a argumentat, cu exemple din alte tari, ca prezenta la referendumuri pe teme similare a fost, in ansamblu, destul de slaba, lucru care s-ar putea intimpla si in cazul referendumului din 25 noiembrie.

Prietenie cu Johannis

In cadrul unei conferinte de presa, secretarul de stat pentru Turism, Lucia Morariu, a vorbit si despre primarul Klaus Johannis, despre care a spus ca ii este o cunostinta mai veche, cu care se afla in bune relatii. „Domnul primar este o veche cunostinta de-a mea si ma mindresc cu asta. Am un respect deosebit pentru domnul primar.

Din relatia pe care administratia locala a avut-o cu guvernul Tariceanu s-au realizat multe lucruri, absolut deosebite, in Sibiu", a marturisit reprezentanta Guvernului.