Dispute pe asfaltari la Cocorastii Colt

O prahoveanca din Cocorastii Colt sustine ca Primaria din localitate a asfaltat toate strazile, mai putin cea pe care locuieste. Motivul invocat de administratia locala de acolo, conform femeii, este ca se afla la marginea comunei, sub liniile de inalta tensiune, unde nu se poate asfalta.

„Singura strada fara asfalt”

Mihaela Soare locuieste pe strada Izlazului din comuna Cocorastii Colt de cand se stie. Recent, mai toate strazile din comuna au fost asfaltate, mai putin a ei. „Nu e mult de asfaltat. Pana la capatul strazii, unde s-au oprit cu asfaltarea, sunt vreo 100 de metri, nu mai mult. In ziua in care s-a asfaltat m-am dus la primarie si am intrebat de ce s-au oprit la noi.

Mi-au spus nu suntem in plan fiindca nu se asfalteaza sub liniile de inalta tensiune. Atunci de ce au mai dat voie sa se construiasca acolo?!”, se intreaba Mihaela Soare.

Cu copilul in spinare

Ori de cate ori ploua mai abundent, strada respectiva devine un adevarat calvar. „Muntii” de noroaie fac impracticabila trecerea masinilor si a pietonilor. „Am un copil de patru ani la gradinita. Ori de cate ori ploua, imi iau copilul in spinare si, cu cizme de cauciuc in picioare, merg prin noroaie pana la gradinita. E vai de capul nostru...”, sustine Mirela Soare.

„Nu exista solutie”

Contactat telefonic, primarul din Cocorastii Colt sustine ca nu exista solutie pentru strada respectiva. „Am facut tot ce-am putut. Un proiect de asfaltare pe portiunea aia de 200 de metri de acolo m-ar costa vreo 40.000 de lei, bani de la bugetul local, pe care nu-i am.

In plus, casele se afla sub liniile de inalta tensiune si nu avem voie sa asfaltam”, ne-a declarat primarul Doru Bardas. Intrebat cine a dat autorizatie de constructie in acea zona, acesta ne-a declarat: „De unde sa stiu eu? Casele alea au mai bine de 50 de ani vechime. Nici eu nu eram nascut pe vremea aia.

N-am de unde sa stiu cine si de ce le-a dat voie sa contruiasca acolo...”. Referitor la solutiile care exista pentru strada Izlazului, acesta a adaugat: „Nu avem nicio solutie. Nici daca as avea bani nu mi-as permite sa investesc intr-o absurditate, ca asta e ce se vrea acolo. Niciodata nu se poate rezolva ceva”.