420.000 de lei o fiola

Medicii recomanda ca vaccinul sa fie facut pana la sfarsitul lunii noiembrie. Zilele trecute, ASP a primit transa a doua de vaccin reprezentand 34.000 de doze, fiole care se distribuie spitalelor si medicilor de familie. In farmacii, vaccinul antigripal poate fi cumparat de cei care nu se inscriu pe lista persoanelor cu grad de risc a Ministrului Sanatatii.

Farmaciile ploiestene au la vanzare mai multe tipuri de vaccinuri: Vaxigrip, Influvac si Fluarix pretul lor variind intre 320.000 si 430.000 de lei. Unele farmacii au epuizat deja stocul de vaccin si asteapta sa primeasca marfa, cererile din partea populatiei fiind numeroase.”Nu mai avem vaccin antigripal. L-am terminat de vineri si urmeaza sa ni se aduca.

Va recomand Fluarix, este frantuzesc, costa 330.000 de lei si cred ca este cel mai bun. Si copilului meu i-am facut vaccin din acesta. Mai incercati maine dupa-amiaza, poate ne aduce”, ne-a declarat Veronica Predoiu, farmacist.

Campania de imunizare s-ar putea prelungi pana in martie 2008

Programul de vaccinare antigripala se va derula pana in luna ianuarie a anului viitor, iar in functie de situatia epidemiologica va putea fi prelungit pana in martie 2008.Cei care vor intra in programul de vaccinare sunt persoanele cu varsta mai mare de 65 de ani, bolnavi cronici, in special cei cu afectiuni cardiovasculare, respiratorii, bolnavii de diabet, cancer, adultii si copiii, personalul

medical care acorda asistenta celor cu risc inalt, rezidentii in institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor medicale care ingrijesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitatilor de boli cronice, copiii cu afectiuni cronice pulmonare si cardiovasculare si pacientii infectati HIV.