Legea retrocedarii a facut ca suprafata de padure administrata de Directia Silvica prahova sa scada din ce in ce mai mult. „Anul acesta, ca si in ultimii ani, nu vom avea prea multi brazi pe piata. Deocamdata nu am facut o evaluare la numarul brazilor care vor fi taiati si la zone, dar mare parte dintre ei vor fi de o calitate mai proasta, din specia molid.

Retrocedarile din ultimii ani ne-au diminuat mult suprafata detinuta, astfel incat, si anul acesta ne vom confrunta cu o lipsa de brazi mai acuta decat in anii precedenti”, ne-a declarat Sorin Vintila, din cadrul Directiei Silvice Prahova.

Hale si Piete face schite

Deficitul de brazi va fi diminuat, cel mai probabil, de comerciantii care detin suprafete de padure. La momentul actual SC Hale si Piete lucreaza la schitele privind amplasamentele in care comerciantii isi vor putea vinde brazii. „Acum lucram la schitele amplasamentelor.

Nu stim exact cate vor fi, dar, in orice caz, suficiente pentru toata lumea”, ne-a asigurat Gheorghe Simion, din cadrul Hale si Piete. Speculantii vor fi impiedicati prin controale de la politie si de la Directia Silvica. „Vom colabora, ca in fiecare an, cu Politia si vom organiza controale pentru a prevenii specula”, a mai adaugat Sorin Vintila.