Singura parcare samaforizata din Sibiu a fost data in folosinta, linga bastionul Haller. Edilii spun ca odata ce oamenii se vor obisnui, vor gasi foarte utila solutia. „Acolo s-a creat o noua parcare mare, trebuia sa se iasa in trafic, era necesar sa se instaleze un semafor, e chiar in intersectie. Nu puteam lasa sa iasa oamenii din parcare direct intr-o intersectie semaforizata.

La traficul care este pe bulevardul Spitalelor, poate n-ar iesi niciodata. Este singurul loc din Sibiu unde a trebuit sa apelam la aceasta solutie. Ne-am gindit la siguranta conducatorilor auto", explica viceprimarul Eugen Mitea.

S-au razgindit

Zona amenajata acum ca parcare nu era prevazuta initial. „Desi initial in aceasta zona nu era prevazuta amenajarea nici unui loc de parcare, ci doar amenajarea spatiului ca o platforma multifunctionala, reprezentantii Primariei au luat decizia sa traseze si aici noi locuri de parcare.

In acest fel, spatiul va putea fi folosit ca loc de parcare in mod curent, iar in momentul in care va fi nevoie, spatiul va putea gazdui spectacole in aer liber de mici dimensiuni", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei. Restul lucrarii va fi finalizata de catre SC Terra Construct SRL pina la sfirsitul acestui an.

Investitii in semafoare

Semafoare noi au fost montate si pe Soseaua Alba Iulia, pe Bulevardul Vasile Milea, dar si pe strada Andrei Saguna. Costul total al celor cinci semafoare se ridica la aproximativ 626.000 lei. Cele doua bucle de contorizare, in valoare de 87.000 de lei, au fost amplasate pe Soseaua Alba Iulia, linga magazinul Ambient si pe Vasile Milea, linga supermarketul XXL.

Eugen Mitea l viceprimar Sibiu

„Este chiar o premiera tehnica, daca pot sa spun asa. Iata ca la Sibiu nu avem numai premiere culturale"