Capitala, in suferinta

Dumitru Dragomir o vede pe CFR scapata in cistigatoarea campionatului

8 puncte. Aceasta este diferenta in clasament dintre liderul CFR Cluj si formatiile clasate pe ultimele doua trepte ale podiumului Ligii 1, Poli Timisoara si Unirea Urziceni. In mod curios, formatiile bucurestene nu au reusit nici in etapa ce s-a incheiat sa „sparga“ suprematia Provinciei.

Dinamo s-a impiedicat la Craiova, scotind un egal norocos, pina la urma, in compania oltenilor dezlantuiti ai lui Napoli. Rapidul si-a complicat viata chiar in Giulesti, remizind cu Unirea Urziceni, in timp ce Steaua a primit primul dus rece din era Lacatus la Timisoara, unde a capotat cu 0-2.

In acest timp, „feroviarii“ si-au vazut de treaba netulburati nici macar de „simfoniile“ matinale ale fanilor din Vaslui, adunind inca 3 puncte cu efect devastator pentru „granzii“ Capitalei.

Trupa lui Andone pare mai decisa ca oricind sa scrie istorie in acest sezon, lucru anticipat chiar de principalii rivali din campionat, uluiti si indignati, in acelasi timp, de forta grupului CFR-ist.

Suprematie recunoscuta

Dupa aceste 14 etape scurse din actualul sezon, parcursul aproape perfect al lui CFR Cluj nu putea lasa indiferenta lumea fotbalului autohton. Primul care s-a lansat la aprecieri la adresa echipei clujene a fost chiar presedintele LPF, Dumitru Dragomir, convins ca actualul lider isi va duce la bun sfirsit obiectivul fixat la inceputul sezonului: „Eu cred ca CFR Cluj e campioana.

Dupa cum joaca, o sa ia titlul. Cred ca sint campioni pentru ca au un antrenor bun, au jucatori de valoare si echipa joaca foarte bine, iar ultimele rezultate nu m-au surprins. Echipele din Bucuresti se bat intre ele, ca de obicei, iar principalii cistigatori au fost cei de la Cluj“.

Parerea „Oracolului din Balcesti“ a fost impartasita, ceva mai retinut, si de cei care ar deveni marii perdanti ai eventualei incoronari a CFR-ului cu titlul de campioana a Romaniei.

Astfel, Cristian Borcea, directorul executiv al lui Dinamo, recunoaste ca ardelenii au prima sansa la titlu in acest sezon: „La inceputul campionatului am zis ca echipa care va fi cea mai avantajata va fi CFR. Datorita programului, nu ma refer la arbitraj. Au prima optiune pentru cistigarea campionatului“.

In fine, infringerea de la Timisoara l-a determinat pe patronul Stelei, George Becali, sa reconsidere configuratia finala a clasamentului: „CFR nu face greseli, joaca exact, pe cind noi probabil ca ne vom mai impiedica. La cum merg lucrurile, 80% clujenii sint campioni si e greu de crezut ca vor mai scapa titlul“.