Cei 200 de elevi ai scolii din Poiana, orasul Comarnic, vor invata in aceasta iarna in conditii improprii de studiu. Chiar daca viceprimarul localitatii ne-a asigurat ca scolarii au caldura si nu le va mai ninge in scoala, situatia in aceasta unitate continua sa fie una controversata.

Elevii invata intr-un laborator de chimie, in cancelarie si in alte doua sali de clasa, iar posibilitatea mutarii lor intr-o unitate normala nu exista.

In prezent, din cauza acestei unitati scolare, Primaria Comarnic a avut mai multe controale de la Curtea de Conturi si Directia de Finante Prahova, dupa ce s-a constatat ca autoritatile locale au folosit abuziv banii pentru reabilitarea acestei scoli.

„Parerea mea este ca primarul este mai vinovat decat Consiliul Local, dar acum chiar nu-i mai poate muta pe copii”, ne-a declarat intr-o conferinta de presa prefectul Nicolae Alexandri. Daca primarul Vasile Botoaca nu a putut fi contactat, viceprimarul a fost foarte retinut in a face vreo declaratie. „Situatia este foarte delicata.

S-au facut controale de la Curtea de Conturi si pentru toate astea trebuie sa raspunda primarul. noi am mai facut niste reparatii la acoperis, dar in afara lucrarilor contractate cu firma respectiva, de care primarul va poate spune mai multe. nu putem muta copiii in alta parte.

Dar va repet, nu vreau sa ma bag in ceea ce a facut primarul si pentru care trebuie sa raspunda”, ne-a declarat Sorin Peticila, viceprimarul Comarnicului.