4.200 de prahoveni si-au abandonat cartile de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova. Conducerea institutiei sustine ca nu ii poate depista nici macar dupa adresele din vechile contracte de munca, astfel ca posesorii respectivelor documente ar putea avea de suferit in momentul in care vor iesi la pensie.

Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova se confrunta de ceva vreme cu o mare problema. Mii de carnete de munca au fost abandonate de titulari, desi aceste documente trebuie lasate in custodia institutiei numai in perioadele in care o persoana este angajata. Din pacate, unii prahoveni nu cunosc importanta acestui document, asa ca de ani de zile l-au abandonat.

Odata cu realizarea unei baze de date in format electronic, au fost descoperite pana acum 4.200 astfel de situatii, iar inspectorii nu reusesc sa dea de urma titularilor. In momentul in care aceste persoane vor iesi la pensie, ar putea avea mari probleme in legatura cu stagiul de cotizare in lipsa carnetelor de munca.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca fac apel la persoanele respective sa vina si sa-si ridice documentele pe baza buletinului de identitate. Mai mult, inspectorii colaboreaza cu politia in incercarea de a da de urma titularilor acestor carnete de munca.