8 miliarde de lei fara TVA a alocat pentru anul acesta Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si locuintelor pentru construirea unor locuinte pe strada Libertatii. Azi la ora 12, Primaria Ploiesti va preda constructorului amplasamentul din strada Libertatii.

Pe o suprafata de 6.000 mp aici se vor construi locuinte sociale ce vor fi acordate cetatenilor care au fost evacuati din casele nationalizate. Proiectul va fi realizat in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor care va aloca fondurile necesare construirii acestor locuinte, respectiv 3 milioane Euro la care se adauga TVA.

Trenurile vor fi oferite gratuit de catre municipalitate, care va plati si realizarea proiectului, a studiilor de fezabilitate si a retelelor edilitare. Ansamblul de locuinte va cuprinde 120 de unitati locative - garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere. Termenul de executie a proiectului este de 1 an.

Pentru aceasta lucrare, statul va investi printr-un program special suma de 16.377.600 lei. Investitia Guvernului include camere dotate cu parchet laminat, cu gresie si faianta, tamplarie termoizolanta cui geam Low-e si zugraveala cu vopsea lavabila. Cat despre acoperisul blocurilor, acestea vor avea sarpanta din lemn cu invelitoare din tabla plastifiata.

Unitatile locative vor rezolva in mare parte problema, dat fiind ca in Ploiesti sunt peste 160 de dosare ale evacuatilor din casele retrocedate.