„N-ai unde sa stai”

Cosurile de gunoi de aici sunt mancate de rugina. Bancile, fie lipsesc, fie sunt rupte. Elevii care invata la scoala din zona se plang de faptul ca nu au unde sa stea dupa ore. „N-ai, pur si simplu, unde sa stai. Bancile sunt distruse. Scandurile au fost furate de rromii din cartier, care vin cu carutele, le iau si le baga pe foc.

Noi, elevii, nu avem unde sa stam o jumatate de ora la aer liber dupa ore”, ne-a marturisit Andreea Dobre, o tanara care invata la scoala din Bereasca.

„Uitat la reabilitare”

Ploiestenii din zona sustin ca, desi ADPP-ul intretine cat de cat curatenia, institutia a uitat de parcul pentru copiii de aici la reabilitare. „Eu imi duc in fiecare zi fetita la scoala vizavi. Nu prea am curajul sa o las sa se joace in parcul asta, dar n-am ce face. Nu pot sa ma duc cu ea in centru, unde sunt parcurile mai bune.

De curat, e curat, dar astia de la ADPP au uitat de parcul de aici. N-a venit nimeni sa-l reabiliteze. Nici macar sa bata un cui in scandurile care au mai ramas la banci”, spune Vasilica Paslaru, o ploiesteanca din Bereasca.

Lasat tot pentru primavara

Referitor la starea spatiului verde si a parcului de copii din Bereasca, Ionut Ionescu, directorul ADPP Ploiesti ne-a declarat: „Va intra in program tot in primavara, alaturi de alte sase locatii. Vor fi refacute niste alei din parcul de acolo. Tot atunci vom reabilita parculetul de copii”.

Conform directorului de la ADPP, starea jalnica a parcului este cauzata de localnicii din zona. „Problema acolo este alta. Parcul arata asa din cauza faptului ca oamenii din Bereasca vin si fura din el. Au furat din banci si chiar si din amenajarile pentru copii, cu toate ca politia isi face datoria cum trebuie”, a mai adaugat Ionut Ionescu.